Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Interview The Chemical Brothers - Interview

Interview The Chemical Brothers - Interview

Door
Samenwerken
The Chemical Brothers zijn kampioen in het aangaan van samenwerkingen. Regelmatig roepen Tom Rowlands en Ed Simons de hulp in van een door het duo gewaardeerde artiest. Met het verschijnen van verzamelaar
Singles 93-03 afgelopen zomer, waarop het resultaat van veel van deze samenwerkingen te vinden zijn, is het hoog tijd om te vragen hoe deze artiesten eigenlijk denken over The Chemical Brothers.

[image:1:center:]
Bernard Summer (New Order):
"De muziek van The Chemical Brothers bestaat niet uit akkoorden of melodieën, maar is eigenlijk opgebouwd uit lagen ruis en samples. Het is heel onvoorspelbaar, dat maakt het spannend."

Noel Gallagher (Oasis):
"Toen ik voor het eerst het nummer Setting Sun hoorde, waarvoor ik de zang heb gedaan, dacht ik dat ik in de maling was genomen door Tom en Ed. Zes minuten lang alleen maar ruis en rare geluiden. Uiteindelijk is het één van de beste dingen geworden die ik ooit gedaan heb. The Chemical Brothers zijn één van de weinige dance-acts met meer dan één goed album. Ze zijn echt heel erg goed."

Justin Robertson (Lionrock):
"Hun geluid is moeilijk te omschrijven. Het is in ieder geval geen triphop, en ook geen big beat."

Tim Burgess (The Charlatans):
"Je wordt meteen gegrepen door de energie in de muziek van The Chemical Brothers. Ik zou hun muziek graag willen omschrijven als elektronische, kosmische rock."

Norman Cook (Fatboy Slim):
"Hun optredens zijn elke keer weer anders. Je kunt niets anders doen dan dansen. En ze plagen je enorm. Meestal herhalen ze een klein fragment van een sample soms wel twee minuten lang voor ze het hele stuk laten horen. En dan begint het pas. Mocht je ooit seks met ze hebben, dan weet ik al precies hoe het gaat. Een lang voorspel, maar daarna wel het echte werk."

Beth Orton:
"Ze zijn uniek, de Phil Spectors van deze tijd. Ze zijn enorm belangrijk en invloedrijk. Hun muziek is erg intelligent. Je kunt er bovendien lekker op dansen."

Richard Ashcroft, (The Verve):
"De meeste dance artiesten hebben geen echte carrière. De muziek klinkt al snel gedateerd, en dan is het over. The Chemical Brothers hebben hun geluid door de jaren heen verbreed. Ze zijn echt veel beter geworden en hebben bewezen meer te zijn dan een hype. Nu zijn ze vrij om de muziek te maken die ze willen maken, het beste moet nog komen." Gepubliceerd op 20 oktober 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie