Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Interview Krezip - Interview

Interview Krezip - Interview

Door

[plaatje0]

Pure DVD van Krezip

De verwachtingen waren hooggespannen toen 'Days like this', het tweede album van Krezip, uitkwam. Het debuutalbum ‘Nothing less’ was zo’n groot succes, dat het maar de vraag was of Krezip dat ooit zou kunnen evenaren.
Inmiddels is ook ‘Days Like This’ een succesalbum geworden en brengt Krezip een DVD uit, waarop de registratie van een akoestisch concert te zien is. Dat akoestische concert gaf de band in het kader van televisie opnames voor het programma Pure van the Box. Pure is een programma waarin bands hun nummers akoestisch ten gehore brengen.
Jacqueline: “We waren al eens eerder benaderd door the Box voor Pure, maar toen hadden we geen tijd. We wilden er wel echt voor de volle honderd procent voor gaan en elke dag kunnen repeteren, want anders had het voor ons geen zin. Dus toen we een periode wel tijd hadden, hebben we ons er helemaal op gestort. Als je de liedjes akoestisch wil spelen, moet je ze in eerste instantie helemaal in hun blootje zetten en het van daar af opbouwen. Dat was echt iedere repetitie weer een zoektocht, maar uiteindelijk vind ik wel dat de nummers heel verfrissend klinken .”

[plaatje1]

De opnames voor Pure werden gehouden op een geheime locatie in Amsterdam. In een piepklein zaaltje bracht Krezip de akoestische nummers ten gehore voor een klein publiek van gelukkige prijswinnaars.

“Het was heel gaaf om voor zo’n klein publiek te spelen in zo’n knus zaaltje, maar het waren natuurlijk wel opnames voor een televisieshow en dat is toch anders dan een gewoon concert. Een tijdje geleden hebben we een akoestisch concert gegeven in de Melkweg en dat was echt heel gaaf! Het was ontzettend druk, het applaus was keihard en de sfeer was gewoon super.”

[plaatje2]

De reacties op Pure waren zo goed, dat Krezip besloot een DVD uit te brengen met daarop het akoestische concert. Naast de Pure sessie, staat op de DVD nog veel meer Krezip materiaal. Zo vind je er alle clips op terug, een documentaire die BNN ooit maakte en backstage videobeelden van de band op tour. Bovendien zit er bij de DVD ook een gewone cd met de muziek van Pure, zodat je die ook kan luisteren als je even geen DVD-speler bij de hand hebt. Als support voor de DVD, start Krezip in november met een akoestische tour.

“Ik heb er echt heel veel zin in! We gaan natuurlijk de nummers spelen van de DVD, maar ook nieuw materiaal en andere oude liedjes die we nog moeten gaan bewerken. Daar zijn we al wel mee bezig, maar we hebben nog even…”

15 november gaat de tour van start in de 013 in hometown Tilburg. Zeker de moeite waard om naartoe te gaan!

[plaatje3]

Gepubliceerd op 3 oktober 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie