Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Anjali - The World Of Lady A

CD-recensie Anjali - The World Of Lady A

Door
Wereld
Welkom in de wereld van Anjali. Klinkt als een nieuw tieneridool, maar is in werkelijkheid een bloedmooie zangeres waar je op slag verliefd op wordt. The World Of Lady A is het betoverende tweede album van Anjali Bhatia.

Herfst
Funky cinematografische sensuele muziek noemt ze het zelf. Wie het beter weet moet het zeggen. Anjali schrijft en produceert alles zelf, programmeert de beats en speelt ook nog eens gitaar en synthesizers. Oh, en ze zingt. Heel erg sensueel inderdaad. De muziek van Anjali, Britse met roots in India, houdt het midden tussen triphop, elektronica, lounge en Bollywood funk. Het totaal klinkt als de perfecte herfst-soundtrack, voor als het buiten regent en stormt, maar binnen de verwarming op zijn hoogst staat.
Anjali, ooit begonnen in girlpunk band Voodoo Queens, zingt op haar zwoelst over mannen die haar in de steek hebben gelaten (A Humble Girl) en het einde van de zomer (Rainy Day). Ze klinkt misschien wat onzeker, maar weet dondersgoed waar ze het over heeft: "So don’t come to me with your broken heart / I won’t mend it, I’ll just wring it out" (Seven Times Eight).
In tegenstelling tot haar eerste album, dat vooral op samples leunde, zijn op The World Of Lady A bijna alleen nog maar echte instrumenten te horen. Ze krijgt daarvoor hulp, je kunt nu eenmaal niet alles zelf doen, van o.a. Shelia Mukerjee (Cornershop) op sitar, ex-Thee Headcoats drummer Bruce Brand en John Ferguson op gitaar. Verder houdt ze de touwtjes stevig in handen, en dat is maar goed ook. The World Of Lady A is een flinke stap vooruit ten opzichte van het debuutalbum.

Conclusie
Anjali heeft haar winterjas alvast maar aangetrokken. Gelukkig is het binnen lekker warm. The World Of Lady A is net zo ontspannen als uptempo, maar vooral erg sensueel. Decks en sitars, laat die bladeren maar vallen.

Lees ook ons interview met Anjali.

Gepubliceerd op 24 september 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie