Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie The Ark - In Lust We Trust

CD-recensie The Ark - In Lust We Trust

Door
Glamrock
Ze bestonden al bijna tien jaar, stonden op het punt uit elkaar te gaan toen ene Robert Jelink de Zweedse glamrockers van The Ark een platencontract aanbood. Single It Takes A Fool To Remain Sane werd een hit tot over de landsgrenzen en voor het in 2000 uigebrachte debuutalbum We Are The Ark kreeg de band twee Grammy awards. Dertig jaar na Ziggy Stardust was glamrock weer ultra-hip en leek voor The Ark een gouden toekomst weggelegd. Maar hoe snel een band het helemaal kan maken, zo snel kan het ook weer aardig misgaan.

Parodie
Op In Lust We Trust, het tweede album van zanger Salo en zijn maten, is weinig te beleven. Netals op debuut We Are The Ark zijn de teksten controversieel en zit de muziek vol bravoure, maar nergens wordt ook maar iets van het niveau van die eerste plaat gehaald. Het lijkt allemaal veel te veel op een parodie, meer een manier om het echt grote publiek te bereiken met een single als Father And Son (halleluja-refrein inbegrepen). Ik ben bang dat glamrockfans er niet warm voor lopen.

Conclusie
In Lust We Trust is een matig tweede album, met veel te weinig spanning en nog minder goede muziek. The Ark is het spoor even bijster, want met wat kazige synthesizers en een paar flinke meezingers kan de band beter nog even in Abba-land blijven.

Gepubliceerd op 9 juli 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie