Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Special A Campingflight to Lowlands Paradise - Voorbeschouwing

Special A Campingflight to Lowlands Paradise - Voorbeschouwing

Door

‘Invasion of the Lowlows’

Iedere zichzelf respecterende festivalganger heeft het wel eens gedaan.
Een weekendje lowtrippen op ‘a Campingflight to Lowlands Paradise’. Creperen in een tentje, festivalvoer en gore Dixies… Het is het allemaal meer dan waard, want Lowlands is als ‘Nederlands avontuurlijkste culturele outdoor event’ een ervaring op zich.

[plaatje0]

29 t/m 31 augustus vindt alweer de elfde editie plaats in Biddinghuizen en ook dit jaar belooft de line-up erg veel goeds. Op de acht podia (dit jaar allemaal overdekt incl. Dommelsch) staan ongeveer 350 acts die het 60.000-koppige publiek zullen vermaken. Muziek, theater, film, cabaret, ballet en visuele kunst. Je vindt het allemaal terug op Lowlands.
Op eerdere edities mochten grote acts als o.a. Coldplay, Rage Against The Machine, The Offspring, Korn, Nickelback, The Prodigy en Tiësto de vele podia sieren. Ook dit jaar heeft de organisatie van het festival weer heel wat grote namen weten aan te trekken. Met optredens van o.a. The Foo Fighters, Live, Staind, Sum 41, Kelly Osbourne en Suede is de lijst van populaire bands indrukwekkend. Maar Lowlands is uiteraard niet alleen een festival van grote bands, ook een heel arsenaal aan kleine, onbekende(re) bandjes zal optreden op Lowlands. Om de vele theater-, cabaret-, ballet- en filmvoorstellingen die op Lowlands zullen plaatsvinden nog maar niet te noemen.

[plaatje1]

Ook dit jaar zijn er weer zeven campings waar alle festivalgangers ’s nachts al dan niet hun heil kunnen zoeken. Compleet voorzien van douches, wasbakken en (volgens de Lowlands website) schone wc’s. Ook de innerlijke mens komt op Lowlands niets te kort. Bij de campings zijn weer de vertrouwde supermarktjes te vinden en op het festivalterrein zelf zijn talloze mogelijkheden om je te goed te doen aan culinaire hoogstandjes van verschillende culturen. Bovendien vind je op het terrein vele standjes waar je de nodige festivalsouvenirs in kunt slaan. Van piercings en tattoeages tot zonnebrillen en cd’s...

Er zijn dit jaar wel een aantal kleine veranderingen ten opzichte van eerdere edities. De organisatie verwacht dat Lowlands in tegenstelling tot vorige jaren, niet uitverkocht zal zijn. Iets wat de die-hard Lowlandsganger niet zal betreuren, want in de afgelopen tien jaar is hun favoriete festival uitgegroeid tot een massa-evenement en dat weet niet iedereen te waarderen. Volgens Lowlands directeur Eric van Eerdenburg is de trager verlopende kaartverkoop te danken aan het feit dat er ontzettend veel stadionconcerten en festivals zijn geweest in het afgelopen seizoen en dat het geld van de festivalgangers simpelweg op is.
Nog een verandering is het teruggebrachte aantal podia. Van de tien podia die Lowlands normaalgesproken telde, zijn er nog maar acht over. De Charlie-tent is verdwenen in verband met bezuinigingen. Ook de Foxrot heeft het veld moeten ruimen, maar het Foxtrotprogramma blijft wel gehandhaafd. Dit jaar worden de Foxtrotacts over het hele festivalterrein uitgesmeerd.
Daarnaast is Lowlands een weekendje opgeschoven ten opzichte van de Engelse festivals. Doordat Lowlands hier nu niet meer gelijk mee valt, kunnen de bands die op de Engelse festivals staan toch optreden op Lowlands. De Lowlands organisatie vindt dit een hele verbetering, aangezien ze eerdere edities met lede ogen hebben moeten toekijken hoe veel bands op hun verlanglijstje overliepen naar Engeland.
Bovendien is ook de prijs dit jaar weer een beetje omhoog gegaan. Zo kruipt die prijs langzaam op tot onacceptabele hoogte.

[plaatje2]

Desalniettemin belooft Lowlands dit jaar weer een waar spektakel te worden, waar de liefhebber zeker bij moet zijn. Op het immens grote festivalterrein is voor iedereen wel iets te vinden en zijn de Guano Apes niks voor jou? Dan kun je altijd nog gaan kijken bij ‘Het Concert des Levens’

Kaarten zijn nog steeds verkrijgbaar via Ticketservice of bij de verschillende voorverkoopadressen. Kijk voor details en de complete line-up op de officiële Lowlands website.
Gepubliceerd op 7 augustus 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie