Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Metallica - St Anger

CD-recensie Metallica - St Anger

Door
Nieuw Album!
Eindelijk, na lang wachten, een nieuw Metallica album! Veel over gehoord, het zou deze keer weer lekker hard en rauw gaan klinken, net als op de eerste CD's (Kill 'Em All en Master Of Puppets) Dus ik was al helemaal opgewonden, eindelijk weer eens het echte scheurwerk van Metallica.

Eerste Indruk
Eindelijk, zes juni ligt St. Anger dan toch echt in de winkel. (Hij is vervroegd uitgekomen vanwege de op internet uitgelekte nummers.) Ik heb de CD terplekke kort geluisterd, en ja hoor: dat klinkt wel in orde (was mijn eerste indruk). Inderdaad lekker hard en rauw.

Maar daarna
De CD thuis weer opgezet en helemaal geluisterd klinkt hij nog steeds erg hard en rauw. Maar op de een of andere manier toch anders. Ik ben nogal teleurgesteld als ik eerlijk mag zijn. Het is wel Metallica die je hoort, maar klinkt het ook echt zo? Nee! Na gehoord te hebben dat ze weer het echte Metallica scheurwerk gingen maken als op de eerste albums, valt dit toch wel tegen. Er word niet eens een wah-wah gebruikt, zoals in de jaren negentig! Nee, zelfs geen solo. Op de hele CD wordt er alleen maar op los geriff'ed. Stukken tekst die vaak achter elkaar herhaald worden, zonder boodschap, kortom, zonder Metallica...

Conclusie
St. Anger is een leuke CD, zonder meer. Lekker agressief en rauw, met strakke riff's en veel snelheid. Daar houden we van! Maar zoals ik al gezegd heb, geen echt Metallica album, ookal staat er Metallica op de hoes. Leuk voor in je collectie maar luister van te voren even (kan erg tegen vallen), en denk er goed over na (misschien kan je je welverdiende dukaten wel aan iets beters besteden!) Gepubliceerd op 10 juli 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie