Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Event - inactief Meindert Talma - Interview

Event - inactief Meindert Talma - Interview

Door
Interview
Als internetmagazine mag je trots zijn wanneer Meindert Talma, orakel van het Noorden, tijd voor je wil vrijmaken. Hij was een avondje in Delft, in Speakers, om er zijn nieuwste album en boek Kriebelvisje te promoten. En, bekende hij glimlachend, toch ook een beetje voor dat Scholieren.com Bordspel. Want dat hebben ze niet bij Oor of Mojo.

Scholieren.com: "Nou, Meindert, de regels zijn simpel. Bij ieder vakje hoort een vraag, groen voor de wat mildere vragen en rood voor serieuze vragen over wezenlijke zaken. Beginnen?" Meindert vraagt een nog een extra drankje tegen de zenuwen, en daar gaan we.

[image:1:center:Meindert is aan zet.]
De Friese zanger weet zich nog aardig te redden. Meteen al in het begin heeft hij een paar moeilijke vragen, maar hij praat zich er heel behoorlijk uit.
"Mijn teksten? Ja, die gaan altijd over mijn eigen belevenissen, dingen die dicht bij mij staan. Dat komt door het Friese denk ik, dat is meer verhalend. Ik ben
bezig met een projekt waarbij ik Engels ga zingen, en dan is het allemaal wat meer fictie. Die plaat komt ergens volgend jaar uit. In de toekomst wil ik uberhaupt mijn grenzen gaan verbreden, ik zou weleens een plaat zonder tekst willen maken of een film. Met de regisseur Pieter Verhoeven praat ik over een verfilming van Kriebelvisje, mijn nieuwe plaat."

Twee beurten verder belanden we midden tussen de rode vakjes, maar Meindert heeft geluk en gooit een stevig aantal zessen.
"Ik heb leuke fans hoor, geen ploerten. Muziek maken is ook mijn hobby, ik vind het leuk om te doen. Ik ben toch niet muzikaal opgevoed, niet van huis uit. Ik heb wel zeven jaar muziekschool gedaan, toen kwam ik Nyk (gitarist, red.) tegen. Ja, ehm, dit laatste album speel ik zonder hem en de Negroes, mijn band. Dat is omdat we in een impasse kwamen, het ging niet lekker. Toen zei Excelsior (de platenmaatschappij, red.) dat ik het zonder de Negroes proberen moest. Dat vonden ze niet erg, gelukkig."

Als Meindert uiteindelijk op het laatste vakje komt, zijn zijn twee drankjes op en moet hij rennen om niet te laat op het podium te staan. Hopelijk heeft hij er een beetje van kunnen genieten. Gepubliceerd op 23 juni 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie