Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Lunchpakket The Beatles - Lunchpakket

Lunchpakket The Beatles - Lunchpakket

Door
Intro
Je komt ze wel eens tegen in de platenkast van je opa, en soms hoor je ook nog wel eens Can't Buy Me Love op de radio. Waardeloze muziek, hoor ik je al denken. Of, voor wie dat niet denkt, gewoon drie puike albums voor anderhalf uur lunchpauze.

Albums
[image:2:left:Revolver]Nadat de Beatles een tijdje hebben geprutst als ouderwets jaren vijftig rock'n'roll bandje, vinden Paul en John het wel mooi geweest. Er worden voor het gemak veertien ingewikkelde liedjes geschreven met goede teksten en opzwepende gitaarsolo's. Funky Taxman, het dramatische Eleanor Rigby en Lennon's wilde LSD-trip Tomorrow Never Knows. Kortom: een schijfje vol verdovende middelen, beter heb je ze niet.

[image:1:left:White Album]In 1968 kan niemand de Beatles nog wat maken. Ze zijn de bestverkopende popgroep van hun tijd, weten werkelijk niet waaraan ze hun geld nog kwijt kunnen raken, en schrijven hele koffers vol muziek. Tussen de jongens onderling gaat het minder goed, want iedereen is jaloers op iedereen en van hun typische opgewektheid is weinig meer over op dit album. De luisteraar zit gebakken met Back In The USA, Happiness Is A Warm Gun, het scheurende Yer Blues of de metal van Helter Skelter.

[image:3:left:Abbey Road]Als John, George, Paul en Ringo het dan uiteindelijk bijleggen en in de studio nog een laatste album maken, is het meteen weer raak. Het dreunende Come Together opent de plaat, waarop John, nogal griezelig, begint met "Shoot me! Shoot me!"... Dan volgt een aantal mooie, rustige liedjes. Met Octopus's Garden als dramatisch dieptepunt van een plaat die verder het kopen absoluut waard is: al was het maar door I Want You, Here Comes The Sun en She Came In Through The Bathroom Window.

Het Einde
Als muziekliefhebber kun je eigenlijk niet om ze heen, en met een beetje hulp van de Scholieren.com redactie koop je meteen de drie beste albums. Wedden dat dat ontspannen lunchen is? Gepubliceerd op 10 juli 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie