Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Special TMF awards - verslag

Special TMF awards - verslag

Door
De énige awardshow die écht telt!

Véél prijzen, nog meer optredende artiesten en een heleboel gillende fans… Dat zijn dé ingrediënten voor de TMF-awards. Volgens TMF zelf, de énige awardshow die écht telt…

[plaatje0]

De line-up van vorig jaar was ronduit teleurstellend, want het lukte TMF niet om grote internationale sterren binnen te halen en het publiek moest genoegen nemen met Amerikaanse ééndagsvliegen als headliners. Toch lieten de TMF kijkers blijken nog genoeg vertrouwen te hebben in de awardshow, want de ruim 10.000 kaarten waren binnen een uur helemaal uitverkocht terwijl er nog geen enkele artiest bekend was.

Hun vertrouwen werd rijkelijk beloond, want op het podium van het Rotterdamse Ahoy schitterden onder andere Ricky Martin, Craig David, Kelly Rowland en niemand minder dan Robbie Williams! Ook de Nederlandse muziekbizz was goed vertegenwoordigd. Zo mochten Di-rect, Trijntje Oosterhuis, Krezip, Anouk en Neerlands trots dj Tiësto het grote podium betreden.

[plaatje1]

19 april, de grote dag. Fans staan al vanaf ’s ochtends vroeg te wachten om bij de vip-ingang een glimp op te kunnen vangen van hun favoriete artiest én natuurlijk om helemaal vooraan te kunnen staan bij het vijf uur durende spectakel. Om vier uur gaan de deuren open en stormen de eerste mensen naar binnen. Iedereen zoekt zijn plekje, hangt spandoeken uit en schaft lollige knipperlichtjes aan (dáár is veel geld aan verdiend!). Het Ahoy stroomt langzaam vol; er hangt een opgewonden sfeer en het publiek wacht gelaten af tot de show losbarst.
Vanaf half zes is aan dj Tiësto de taak om het publiek op te warmen. Niet zo heel erg moeilijk… Binnen no-time gaat het publiek helemaal uit z’n dak op bekende dance-beats.
Om zes uur opent Tiësto de show samen met Skin (ex-Skunk Anansie) met een remix van één van haar nieuwe nummers. Met veel vuurwerk en een daverend applaus zijn de TMF-awards 2003 begonnen.

[plaatje2]

Het licht en decor zijn geweldig! Er zijn twee podia: een grotere (waar de meeste optredens plaatsvinden) en een kleinere (waar de awards worden uitgereikt en ook enkele optredens zijn). Op de achtergrond van het kleine podium is een heuse fontein gemaakt die allerlei verschillende vormen aanneemt en er is een soort waterval waar beelden op geprojecteerd worden. Wat en special effects!

Na de spectaculaire opening kan het publiek genieten van optredens van Big Brovaz, Girls Aloud, Krezip, Daniel Bedingfield, Blue, Westlife, Gareth Gates, Atomic Kitten en nog vele anderen. Bovendien worden door bekende Nederlanders 22 awards uitgereikt in verschillende categorieën. De presentatie is in handen van TMF-vj Jeroen Post en ex TMF-vj Daphne Bunskoek.
De sfeer is goed, meisjes gillen en vallen flauw, het pubiek is uitzinnig. Helemaal als het einde van de show na bijna 5 uur in zicht is; nog maar één artiest te gaan…En wat voor één! Mister Robbie Williams himself is gekomen om zijn awards (drie maarliefst) in ontvangst te nemen en de show op spectaculaire wijze af te sluiten. Jammer dat hij maar twee nummers speelt en dat de zang niet al te best is, maar dat kan het publiek niets schelen. Zodra Robbie het podium betreedt gaat er een een oorverdovend gejuich en gegil op in de zaal. Absoluut een succesvolle afsluiter van de avond. Iedereen gaat met een voldaan gevoel naar huis.

[plaatje3]

Alleen de vips (en pers!;) gaan nog even door op de afterparty. Gratis drank, gezellige muziek en érg veel celebs. Naar mate de avond vordert, begint de alcohol zijn werk te doen. Katja Schuurman heeft het wel érg gezellig met een giechelende Wouter Bos; Bas van Idols plakt aan een perschickie en Gordon probeert de aandacht te trekken van één van de boys van Romeo…

Kortom: een hele geslaagde avond, zowel voor het publiek als voor de vips. Je zou op de TMF-awards kunnen aanmerken dat de artiesten die winnen (bijna) altijd commercieel en mainstream zijn. Maar dit valt TMF niet te verwijten. De TMF-awards zijn nu eenmaal publieksprijzen en de gemiddelde kijker van TMF geeft blijkbaar de voorkeur aan dit soort artiesten. Ook zou je het jammer kunnen noemen dat het playback-gehalte erg hoog is, maar dat is dan ook weer onlosmakelijk verbonden aan het soort artiest dat zo’n avond optreedt.
Of je nou van de muziek houdt of niet, de TMF-awards zijn een ongelofelijk spectakel en zijn met recht de énige awardshow die écht telt!

[plaatje4]


Winnaars

Beste Popgroep Internationaal
Westlife

Beste Popgroep Nationaal
Krezip

Beste Dance Act Internationaal
Jan Wayne

Beste Dance Act Nationaal
DJ Tiësto

Beste Nieuwkomer Internationaal
Blue

Beste Nieuwkomer Nationaal
Do

Beste Zangeres Internationaal
Christina Aguilera

Beste Zangeres Nationaal
Anouk

Beste DJ Internationaal
Roger Sanchez

Beste DJ Nationaal
DJ Tiësto

Beste Zanger Nationaal
Marco Borsato

Beste Zanger Internationaal
Robbie Williams

Beste Rock Nationaal
Di-rect

Beste Rock Internationaal
Avril Lavigne

Beste R&B Nationaal
Gordon & Re-Play

Beste R&B Internationaal
Kelly Rowland

Beste Rap Act Nationaal
Brainpower

Beste Rap Act Internationaal
Eminem

Beste Videoclip Nationaal
Di-rect – Adrenaline

Beste Videoclip Internationaal
Robbie Williams – Feel

Beste Muziek Website
sugababes.com

Life Time Achievement Award
Marco Borsato
Gepubliceerd op 20 april 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie