Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Liberty X - Thinking It Over

CD-recensie Liberty X - Thinking It Over

Door
Starmaker
Het is allemaal niet meer bij te houden. Ik heb drie jaar geleden één seizoen Big Brother volgehouden en drie afleveringen van De Bus en toen ben ik er mee gekapt. Allemaal big TV-hits die het grote publiek moeten entertainen, maar ik ben het volledige overzicht kwijt. Zo kwamen ook nog (in willekeurige volgorde) Big Diet, Idols en Starmaker op de buis. Stuk voor stuk grote televisie-hits. Nu is het bij sommigen van die programma's de bedoeling dat er idolen, sterren of muzikanten uit voortkomen, geloof ik. Uit Starmaker kwam bijvoorbeeld K-otic en uit Idols komt Jim. edit: het werd natuurlijk Jamai
In het buitenland zijn dit soort programma's ook razend populair en zo verscheen uit de engelse versie van Starmaker de groep Liberty X.

Pop
Drie vrouwen en twee mannen (laat het meisjes en jongens zijn) zijn het gezicht van deze groep. Met Thinking It Over leveren ze hun debuutplaat af. Als je het album luistert kan je je precies voorstellen wat de band zelf erover zegt; "Het is een divers album met veel verschillende invloeden. Van R&B tot jazz en van blues tot dance.."
Pop dus.
Thinking It Over is een typische popplaat nieuwe-stijl. Veertien liedjes met simpele teksten, 'catchy' ritmes en makkelijke melodie-lijnen.
In het begin maakt dat nog niet zoveel uit. Dan is het zelfs wel leuk om naar te luisteren en beweeg je nog even mee op songs als Just A Little en Wanting Me Tonight, maar daar moet het dan wel bij blijven. Als je deze muziek meer dan een uur luistert begint het zeer te vervelen, werken de teksten je bijna op de zenuwen en merk je op dat variatie vrijwel nergens is te vinden.

Conclusie
Er zijn veel meningen gegeven over programma's als Starmaker en Idols. Ik zal me ervan onthouden omdat ik de programma's te slecht ken. Duidelijk is wel dat Liberty X, ondanks een redelijke potentie, te weinig bied om meer dan een jaar lang mee te gaan. Gepubliceerd op 15 februari 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie