Havisten en vwo'ers uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee

Zuip je klem, val in coma?

Afgelopen weekend heeft een twaalfjarige jongen uit Den Bommel zich dusdanig klem gezopen, dat het ventje urenlang in comateuze toestand heeft gelegen. Samen met zijn 13-jarige vriendjes had hij meer dan een liter Breezer gedronken ‘om in te drinken’. Voor de gemiddelde 16-jarige stelt een liter Breezer weliswaar niets voor, maar het waarschijnlijk nog ranke kinderlijfje van het jongetje kon zoveel drank nog niet verdragen. Hallo, heeft de drankgekte nu ook al in groep 8 toegeslagen?

Verschillende kranten schreven dat de jongen van plan was om even in te drinken alvorens te gaan stappen. Het arme kind dronk waarschijnlijk voor het eerst in zijn leven een paar Breezers, om daarna de plaatselijke – alcoholloze - tienerdisco onveilig te maken. Het was dan ook pas half 9 ’s avonds toen het knulletje al met de ambulance afgevoerd werd. De betreffende mixdrankjes waren door een 16-jarige vriend gekocht. Eind maart is er al een 16-jarige Berlijner overleden door het drinken van 52 tequilla’s. Coma-zuipen, misschien wordt het ooit nog volkssport nummer één onder jongeren…Pff, daar denk ik nog wel even over na. Onder het genot van een biertje.

Gepubliceerd op 13 juni 2007