Warme dranken test

Door Duco

In Nederland weet je het nooit in de winter: wordt het vandaag koud of is het bijna een milde lentedag? Ik heb altijd de pech dat ik er op de gure winterse dagen op uit trek en er vanuit ga dat het buiten niet koud is. En wat is dan fijner om te doen als je thuiskomt na een fietstocht door de barre winterkou? Inderdaad: iets warms drinken! Ik testte wat het beste werkt om weer op temperatuur te komen.

Thee: Pickwick Earl Grey, €0,95
Thee is een warme dorstlesser. Vooral een dorstlesser in mijn geval. Bovendien associeer ik thee meer met ontbijten dan met lekker snel opwarmen. Omdat het daarnaast helemaal op waterbasis is, voelt het niet heel bijzonder aan in je mond.
Cijfer: 7,5

Anijsmelk: De Ruijter Anijsblokjes, €0,94
Kruidig, zoet en romig. En dat terwijl het slechts een kwestie is van het oplossen van anijsblokjes in warme melk. Goed om warm van te worden en je een ik-dronk-dit-bij-oma-gevoel te geven. Het enige minpuntje is dat, tenzij je daar van houdt, er een velletje op de melk komt als je hem nét te lang in de magnetron laat staan.
Cijfer: 8

Glühwein: St.Lorentz Gluhwein, €1,99
De après-skidrank bij uitstek. Ik krijg het er op twee manieren warm van: van de warmte van de kruidendrank, en natuurlijk ook van de alcohol. Alleen om het nu in Nederland te drinken, op een doordeweekse dag, terwijl je daarna nog huiswerk moet doen... dat werkt niet goed voor mij.
Cijfer: 7

Chocolademelk: AH Chocolademelk romig, €0,86
Superromig en ook makkelijk (en zonder velletje) op te warmen in de magnetron. Door de cacao krijg ik het gevoel alsof ik gesmolten chocola drink. En om het helemaal luxe te maken kan je het natuurlijk afmaken met een toefje slagroom. Warmte uit een pak, veruit mijn favoriet!
Cijfer: 9

Gepubliceerd op 9 februari 2009
ADVERTENTIE
Moet jij woordjes leren voor een toets? Hoe zorg je er dan voor dat je de woordjes zo snel mogelijk in je hoofd krijgt? Thom en Jara zoeken het uit in deze Schoolhacks-video. Ze geven een aantal tips en ontdekken WRTS, een gratis woordjesleerprogramma waarmee je makkelijk en snel woordjes en begrippen kan leren.

Aan de slag met WRTS