Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Alain Clark - Alain Clark

CD-recensie Alain Clark - Alain Clark

Door
Muts
Alain Clark hoort erbij. Dat zie je al meteen aan z’n hippe muts op de hoes van debuut Alain Clark. Dat blijft natuurlijk niet zo, want uiteindelijk is de muziek van Alain Clark vrij zouteloos. Hoewel er volstrekt te weinig Nederlandse soul is, houdt Alain met dit album niemand voor de gek. De beetje saaie loverboy (spreekt uitsluitend ABN) zingt grappige liedjes over actuele dingetjes zoals ringtones en Idols. Hij weet er een zwoele mix van funk en soul van te brouwen, die moeiteloos vijftig minuten lang doorswingt. Niks mis mee, zou je denken. “Superlekker, sexy en intelligent,” zoals Alain zelf zegt. In één woord.

Treurig
In één woord belachelijk is de manier waarop Alain probeert de sex-appeal van Amerikaanse soul à la D’Angelo te vertalen naar typisch Nederlandse uitdrukkingen. “De manier waarop je mij kust is buitengewoon heerlijk. Ik voel de tintelingen op mijn gezicht als jij mij kust, zo heerrrlijk.” Tel daarbij nog dat gekke Jan-Peter Balkenende accent bij op…
Toch is dat ook een beetje de redding van de CD. Op de dansvloer maakt deze CD geen enkele kans, met flauwe beats en slappe basloopjes. Maar als je thuis luistert, met wat vrienden, lijkt het wel cabaret te zijn. Een parodie op MTV en de hitparade. “Nooboddie fuks wit Alain Clark!”

Melodie
Liedjes als Ringtone, Heerlijk en Zeg Nou Zelf hebben in ieder geval nog een aardige melodie. Lekker ontspannen luisteren. Oppassen dat je niet in de lach schiet als Alain op Idool opeens heel hoog en vals gaat zingen als hij Justin Timberlake wil nadoen. Of als de tekst van Zo Mooi voorbijkomt: “De wereld is zo mooi als ik bij jou ben, meisje. En m’n hart is dan gevuld met puur geluk (oh ik ben zo gelukkig bij jou!). Dan kan m’n dag bij voorbaat al niet meer stuk!”

Conclusie
Wat wíl Alain Clark in ’s hemelsnaam? Ik kan me niet voorstellen dat hij zichzelf serieus neemt. Wie een béétje goeie R&B of soul gewend is hoort meteen dat dit kinderspel is. Goed voor je zusje van elf, schatten wij bij Scholieren.com in. Gepubliceerd op 1 oktober 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie