Winterdepressies

Winterdepressies

Door

Het wordt winter, de thermosjassen, kleurig gebreide sjaals, oorwarmers, handschoenen en warme fleecedekens worden uit de kasten getrokken. De verwarming draait op volle toeren en de openhaardblokken gaan er met kilo’s doorheen. De twee minuten op de fiets door de regen en ijskoude wind maken van je lichaam een ijsblok. Nee, winters zijn niet aan mij besteed. Het is een martelgang.

winterslaap?
Huiswerk wordt al zittend tegen de verwarming gemaakt, commentaar van mijn ouders zoals “let je een beetje op de energierekening?” worden glashard genegeerd. Het liefst zou ik de hele dag onder de warme dekens blijven liggen, een winterslaap houden en niet denken aan de koude tijden die ons kikkerlandje op dit moment ondergaat maar dromen over de warme tijden die nog moeten komen.

lichttherapie
Maar, er is een reddingsmiddel. Slimme wetenschappers hebben een middel ontdekt. Weg met je winterdepressie, hoera voor de lichttherapie. Als ik de wetenschappers moet geloven ben ik in no time af van mijn winterslaap ideeën en is mijn lusteloosheid ook verdwenen. Oké, je moet er dan wel een aardig bedrag voor neertellen maar laten we hopen dat het werkt.

Gepubliceerd op 4 november 2008
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie