Special Westerpop 2002 - Concert

Special Westerpop 2002 - Concert

Door
Westerpop 2002
7 september, Delft

Het zat de organisatie van Westerpop niet mee. Net als de twee voorgaande edities had het popfestival in Delft dit jaar te kampen met zeer matige weersomstandigheden. Een legertent deed dienst als grote schuilplaats tegen de pittige regenbuien die het festival teisterden.
Maar het weer was niet het enige dat matig was op Westerpop.

Het programma kende weinig verrassingen; zowel op papier als in de praktijk. Zo kon het Haarlemse herenkwintet van Silkstone weinig imponeren. Aardige akoestische popliedjes, dat wel, maar veel te eenzijdig.
Ook de symfonische popdeunen van het Belgische Lunascape werkten lichtelijk op de zenuwen. De Bjork-achtige zangeres van de groep deed verwoedde pogingen het publiek op te zwepen met vreemde dansjes en sprongetjes, maar deze pogingen waren niet aan het toegestroomde publiek besteed.

[image:0:center:16 Down wist niet te overtuigen]
Er was echter geen winnaar an te wijzen in de strijd om "Beroerdste Act Van Westerpop". De drie heren van 16 Down deden erg hun best om met de titel aan de haal te gaan. De rockliedjes kwamen nogal geforceerd over en elke afwijking van het vaste stramien aan akkoordenschema's deed al gauw denken aan een slechte Radiohead-cover.
Het Britse Amor had weinig voeten in de aarde aangaande de aangekondigde bluesrock. Met moeite was een grote geeuw te onderdrukken.

Waren er dan helemaal geen hoogtepunten op Westerpop 2002?
Jawel, twee om precies te zijn. Waarvan één niet eens op muzikaal vlak; de presentator van het festival greep het intro van 16 Down's Subtle Movements aan om zijn vriendin op het podium ten huwelijk te vragen. Onder een hoop oh's en ah's, gevolgd door luid gejuich schuifelde het versverloofde paar over het podium.
Het enige muzikale hoogtepunt was besteed aan Johan, dat bewees dat de plaat Pergola tot de beste van het vorige jaar behoort. Live staat het allemaal als een huis, zelfs in de stromende regen.

Zo kwam met Johan het festival toch nog enigszins tot een behoorlijk einde. Nu maar hopen dat volgend jaar de weergoden iets gunstiger gezind zijn. Misschien een ideetje om dan de hangmatten die backstage stonden, ook voor het podium te zetten?
Eerst maar eens werken aan een sterkere line-up...

http://www.westerpop.nl Gepubliceerd op 12 september 2002
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie