Waargebeurde Bloedbroeders: pubers vermoorden crimineel vriendje

Zomer 1961: de puberale rijkeluisbroertjes Arnout en Victor van Riebeeck jatten flesjes bier, scheuren op een scooter door het bos en molesteren de plaatselijke begraafplaats samen met hun vrienden Simon en Ronnie. Arnout, Victor en Simon gedragen zich nog vrij braaf, maar Ronnie deinst niet terug voor wat zwaardere 'criminaliteit' en steelt een brommer.

Uit angst voor de politie duikt hij onder op de zolder van de megavilla van de Van Riebeecks. Arnout, Victor en Simon zorgen voor het eten, de poepemmer en het vermaak van hun criminele vriendje. Maar Ronnie’s arrogante en chanterende houding, gaat ze al snel tegenstaan. En hoe ruim je zo’n jongen uit de weg? Juist ja, met een flesje vergif, een stuk waslijn en een bijl...

Moordend plot
Dit is het plot van de nieuwe Nederlandse speelfilm Bloedbroeders, met in de hoofdrollen onder andere Matthijs van de Sande Bakhuysen (Arnout), Sander van Amsterdam (Ronnie) en nieuwkomer Erik van Heijningen (Simon). Hoewel Erik duidelijk nog wat mist aan acteerervaring, zet hij toch erg overtuigend de nerd en meeloper Simon neer. Vooral de scène waarin hij al worstelend met Ronnie een touw om zijn nek probeert te knopen, komt levensecht over. Het laatste en letterlijk móórdende gedeelte van de film is behoorlijk huiveringwekkend, maar dat was ongetwijfeld de bedoeling!

Hoewel deze film niet zo’n grote publiekstrekker zal worden als I Am Legend en Moordwijven die momenteel in de Nederlandse bioscopen draaien, is deze film toch absoluut de moeite waard. Combineer een luguber plot, een zielige nerd op zoek naar vriendschap, een sadistisch broertje en ontzettend mooie jaren-60-achtergronden en je krijgt Bloedbroeders. Wauw!

Bloedbroeders, nu in het bioscoop. Win vrijkaarten met de prijsvraag!

Gepubliceerd op
ADVERTENTIE
Heb jij je pws of sectorwerkstuk al ingeleverd bij het Rijksmuseum?

Heeft jouw PWS of Sectorwerkstuk een link met het Rijksmuseum? Vergeet dan niet voor 1 februari je verslag in te sturen voor de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd en maak kans op €1500 en een traineeship!