Jongeren met messen

Er komen veel berichten in het nieuws over jongeren die betrokken zijn bij steekincidenten. Wat merken jullie van het messenbezit onder jongeren? Vul onze (anonieme) vragenlijst in! Duurt maar 2 minuten.

VMBO-TL wordt weer MAVO?

Door Charlot

Ze wisselen wat af, die scholen en de regering. Eerst willen ze de MAVO en LBO allemaal in een voegen. En nu willen ze VMBO-TL toch maar weer de MAVO gaan noemen. Wat is dat toch?

Het zijn de scholen die het gehad hebben met de naam VMBO-TL. Omdat het VMBO negatief in het nieuws komt krijgt de naam vanzelf ook een negatieve associatie vonden de scholen. Dus veranderen ze het weer in de MAVO.

Maar niet alleen de naam gaat veranderd worden, ook het lespakket willen ze een draai geven. Ze willen de lessen een betere aansluiting geven op de HAVO.

Komend jaar willen zo'n 30 scholen de naam gaan veranderen. De onderwijsinspectie laat het allemaal maar gaan. Van hen mogen de scholen de naam veranderen.

Wat vind jij ervan? Is het allemaal onzin, dat veranderen van namen? Zijn jullie tevreden met de naam VMBO? Of zien jullie het liever veranderen in MAVO?

Gepubliceerd op 5 februari 2009
ADVERTENTIE

Als ik moet kiezen, dan ga ik het liefst: