Valentijn een dag van de liefde, of toch...?

Door Charlot

14 februari, valentijns dag. De dag van de liefde, van het wachten op een mooie kaart of de dag van...

Ruzies! We weten allemaal dat Valentijnsdag een dag is waarop je je geliefde je liefde kan laten zien. Door middel van een lief kaartje, een kort, onpersoonlijk sms-je. Of een hele mooi verrassing.

Zo ken ik genoeg stelletjes die een leuke verrassing voor zijn of haar vriend of vriendin hebben bedacht. Samen uit eten of een romantisch avondje terwijl het huis verlicht is door kaarsjes.

Alleen, wat nou als je al denkt dat je vriend/vriendin zo'n idee zou bedenken voor jou? Dat jij alleen maar een klein cadeautje hebt voor het gebaar, en je denkt te gaan genieten van een romantische avond? En jou partner denkt précies hetzelfde?

Dat wordt, inderdaad, ruzie. Want waarom had hij/zij niet gewoon gezegd dat er helemaal geen verrassing was? Waarom heeft die gene eigenlijk geen leuk dagje gepland? Houdt hij/zij misschien niet genoeg van je?

Ja, en wat moet je dan? Je partner uitleggen dat je teleurgesteld bent? En hem/haar dezelfde vragen stellen? Dan zit je aan het eind van de dag toch nog alleen. Zonder partner, zonder vrienden of vriendinnen, helemaal alleen. En dat allemaal door miscommunicatie.

Zo zie je maar, communicatie is het belangrijkst wat er is. Vooral in een relatie. Dus onthoud goed, voor volgend jaar: bedenk zelf gewoon iets leuks, of koop een mooi cadeau. En als je het niet zeker weet, als je denkt dat hij/zij iets leuks heeft gepland, vraag het dan gewoon. Duidelijker kan niet, toch?

Gepubliceerd op 16 februari 2009
ADVERTENTIE
Zo verlaag je jouw stress voor een toetsweek!

Deze week is natuurweek. Samen met hogeschool Van Hall Larenstein laten we zien wat jij kunt studeren waarmee je een bijdrage kunt leveren aan het behoud van de natuur. Reporter Isa zocht uit hoe het beste kunt ontspannen als je stress hebt. Op de landingspagina lees je nog veel meer over natuurstudies.

Alles over natuur