Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Tk: kruidnoten z.g.a.n.

Tk: kruidnoten z.g.a.n.

Door

De staf en mijter zijn weer in de berging gelegd en van de plank daarnaast is meteen de kerstboom gepakt. Het probleem met het einde van het Sinterklaasfestijn is dat er altijd zoveel eten overblijft. Terwijl ik de kunstvezelboom volhang met kerstkransjes, ligt er mijn kast nog een aantal kilo aan Goedheiligsnoepgoed.

Bij pakjesavond geef ik nagenoeg altijd een chocoladeletter of een zak kruidnoten naast alle andere cadeaus. Het leuke is dat ik zelf meestal ook een chocoladeletter krijg én een zak kruidnoten. Nu zijn kruidnoten op zich lekker om van tijd tot tijd te eten. Om in een paar weken echter een paar kilo naar binnen te werken is niet zo aangenaam.

Volgens mij zit er een groter probleem achter dit snoepgoedoverschot: tijdsgebonden voedsel. Na kerst is het not-done om nog kerstkransjes te blijven eten, paaseieren in juni worden vreemd aangekeken en zo ook kruidnoten tijdens de oudjaarviering. En uiteindelijk kieperen we een hoop pepernoten en kerststollen in de prullenbak.

Wellicht is het daarom beter om voortaan tijdens pakjesavond nuttiger etenswaar cadeau te doen. Een tros bananen bijvoorbeeld is toch ook véél origineler dan een chocoladeletter D?

Gepubliceerd op 10 december 2007
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie