Slimmer worden met Ubisoft: Deel 1

Oh, oh, oh. Nintendo heeft wel wat losgemaakt met haar doelstelling om games naar het grote publiek te brengen. Nintendogs, Brain Training, Rekentraining en de Wii zijn slechts een paar voorbeelden. De strategie werkt bijzonder goed, want Nintendo is er niet armer op geworden. En Nintendo is niet de enige die geld ruikt. Sterker nog, we kunnen ondertussen bijna wel spreken van een hype. De ene casual game na de andere vliegt je om de oren. Ook Ubisoft doet een duit in het zakje met Brain Challenge.

Ten Percenter
Volgens Ubisoft gebruiken we onze hersenen maar voor 10%. Hoog tijd om daar wat aan te doen. Bij het opstarten van het spel, kom ik tot de prettige ontdekking dat het spel volledig Nederlandstalig is. Altijd belangrijk bij dit soort spellen. Na het invullen van mijn profiel en het kiezen van een coach is het tijd voor de openingstest waaruit blijkt dat ik mijn hersenen slechts gebruik voor...10%. Gelukkig biedt het spel genoeg mogelijkheden om hier wat aan te doen.

De keuze van het kiezen
De belangrijkste test is de dagtest. Hier kun je door middel van minigames - opgesplitst in een stress- en hersentest - checken hoe slim je bent. De scores worden netjes bijgehouden, zodat je na verloop van tijd ook daadwerkelijk kunt zien of je ook echt slimmer wordt. Verder zijn er nog enkele losse spelletjes en wat bonusinhoud vrij te spelen. Leuk voor even, maar uiteindelijk draait Brain Challenge toch om de dagtest.

Conclusie
Het eerste kwartiertje Brain Challenge deed me verdacht veel denken aan Big Brain Academy, maar ik moet zeggen dat dat gevoel met elk passerend uurtje steeds minder werkt. Brain Challange creëert heel knap een eigen identiteit die broodnodig is in een marktsegment waar je de kans loopt in de grote, grijze brij te eindigen die 'onopvallend' heet. Het ziet er leuk uit, de spelletjes zijn leuk en je voelt je na het spelen nog slimmer ook. Als je Brain Training leuk vond, dan zit je met Brain Challenge gebakken. Wel laten liggen als je een ab-so-lute hekel hebt aan dit soort spellen of het getal pi tot 36 getallen achter de komma uit je hoofd op kunt dreunen.

Jordi

Brain Challenge is te koop voor de Nintendo DS voor zo'n €30
Binnenkort: deel 2 met My Word Coach!

Gepubliceerd op 28 april 2008