CD-recensie The Mummies - Death By Unga Bunga

CD-recensie The Mummies - Death By Unga Bunga

Door
Zerk
"The Deadest!" staat er op het hoesje, alsof het hier om een aanbeveling gaat. Denk 1988, denk San Francisco - garagemuziek zoals garagemuziek bedoeld is. Vier jongens die bij elk optreden van top tot teen in verband gerold zijn, en lo-fi enthousiast combineren met lo-budget. Weinig gedoe, veel plezier?

Herrie
Je weet waar je aan toe bent als je hoort dat de band in principe niet zo van CD's houdt omdat dat te goed klinkt. The Mummies willen herrie horen, en dat merk je op Death By Unga-Bunga, een mooi overzichtje van hun carriere. Zelden zoveel ruis, gruis en gegil gehoord als op dit album. Of zoveel rare titels voor liedjes (Doin' The Kirk, (You Must Fight To) Live On The Planet Of The Apes en Die!!!). Hoe wars van publiciteit The Mummies ook zijn, met dit schijfje kunnen ze mooi meesurfen op de golf bandjes die de rock 'n roll komt redden. En, laten we eerlijk zijn: the Mummies waren al aan het stampvoeten toen de White Stripes nog hippe kleren uitzochten.

Conclusie
The Mummies zijn vrolijke jongens. Waardoor ze af en toe het gevaar lopen te worden afgedaan als een stelletje clowns. En, alles goed en wel, het ís ook niet veel meer dan opgewekte, ongecompliceerde surfmuziek. Heel veel riffjes en refreintjes zijn zo overgenomen uit jaren vijftig klassiekers, maar misschien ligt in die onvoorstelbare simpelheid wel het genie van The Mummies. Zo simpel dat je er eng van wordt, dat moet je ook maar durven. Dat moet je accepteren. Af en toe is dat gewoon heel lekker. "I'm gonna kill my baby tonight!" Ouderwets rocken dus, met The Mummies. De doodste band ter wereld. Gepubliceerd op 27 januari 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie