Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

CD-recensie Supergrass - Life On Other Planets

CD-recensie Supergrass - Life On Other Planets

Door
Grappig
“I’m a rock ’n roll singer in a rock ’n roll band,” zingt Gaz Coombes met zijn beste Elvis-stem in Seen The Light, één van de hoogtepunten van dit vierde Supergrass album.
Grappenmakers? Misschien wel, denk bijvoorbeeld aan de Pumpin’ On Your Stereo clip of de tekst van Jesus Came From Outta Space. Toch maakte Supergrass met In It For The Money één van de beste Britse popplaten ooit.
Jammer genoeg viel de in 1999 verschenen titelloze opvolger behoorlijk tegen. Te veel lolbroekerij en te weinig samenhang tussen de nummers deden de aandacht voor de band langzaam verdwijnen. Misschien is het daarom dat Life On Other Planets een geweldig conceptalbum is geworden.

Conceptalbum
En dus horen we lekker veel spacy geluiden die eigenlijk wel heel goed passen bij het geluid van Supergrass. Van begin tot eind lijkt het te kloppen. Een knallende opener (Za), een snoeihard punknummer (Never Done Nothing Like That Before) en de ideale ballad (Run), Life On Other Planets lijkt de zoveelste poging tot het zo vaak besproken perfecte popalbum.
Opvallend is het speelplezier en de overtuiging waarmee de songs gebracht worden. Het klinkt allemaal zo lekker licht en pretentieloos, wat misschien vooral te danken is aan de verfijnde productie van Tony Hoffer. Nergens schuilt de intentie een tweede In It For The Money te maken. Maar goed ook, dat lijkt een hopeloze zaak.

Conclusie
Life On Other Planets is gewoon een verschrikkelijk aanstekelijk album, dat twaalf nummers bevat waar je maar moeilijk kritiek op kunt verzinnen. Het perfecte popalbum?
“Well you sang your songs / And you made us laugh / So we captured you / In a photograph.” Gepubliceerd op 26 oktober 2002
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu