Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Super Furry Animals - Phantom Power

CD-recensie Super Furry Animals - Phantom Power

Door
Pop
Op het zesde album van de band uit Wales houden Gruff Rhys en zijn maten zich behoorlijk gedeisd. Waar Guerilla (1999) nog vol zat met elektronica, Mwng (2000) geheel in het Welsh werd gezongen en het twee jaar geleden verschenen Rings Around The World een gelikt conceptalbum was, kun je Phantom Power met gemak een gewoon popalbum noemen.

Wonderen
Pop maken kunnen ze wel in Wales. Phantom Power is puur, toegankelijk, grappig en zit tot in detail goed in elkaar. En hoewel het allemaal misschien wat minder complex klinkt dan het eerdere werk van de band, is er op zondagmiddag weinig leukers te doen dan luisteren naar een eerlijke jongen die zingt over zijn schildpadden (Venus And Serena), een ritje van Cardiff naar Vilnius (Valet Parking) of zijn favoriete hondenras (Golden Retriever). Veel meer wijsheden zullen je overigens niet bijgebracht worden.
Muzikaal gaat het van rock 'n roll tot folkpop en van pedal-steel soul tot elektro. Toch zijn de Welsh Wonders, de titel die ze in Engeland toebedeeld krijgen, erin geslaagd er een vrij coherente plaat van te maken, die van begin tot eind gemakkelijk wegluistert. En verder doen ze gewoon nergens moeilijk over, blijkt het in eerste instantie naar de bijbel refererende The Undefeated te slaan op de slechte resultaten van het nationale voetbalelftal en lopen de meeste liefdesliedjes goed af.

Conclusie
Vroeger wist je van tevoren absoluut niet wat je kon verwachten van een nieuw Super Furry Animals album. Die tijd is nu wel voorbij, maar de verwachting is wel volledig ingewilligd. Phantom Power is een prima popalbum voor alle leeftijden. Meezingen was nog nooit zo gemakkelijk: "Noise! Solution! Pollution!"

Gepubliceerd op 28 augustus 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie