CD-recensie Sukilove - You Kill Me

CD-recensie Sukilove - You Kill Me

Door
Schoonzoon
Het nieuwe werkje van Sukilove is een dilemma. Het bedaarde groepje jongens is nu veranderd in een troep gestoorde Vlamingen op elektrische gitaren. Leuk als tussendoortje, maar nog geen full meal.

Relaxed
Op z'n vorige album vergeleken we zanger Pascal Deweze nog met Paul McCartney. Wat is er sindsdien met Pascal gebeurd, vragen we ons nu af. Opener Start A Life knalt direct, met vieze gitaartjes en Deweze met rauwe schuurpapierstem. Hypnotiserende riffs, bakken ruis... Deze liedjes zijn niet zo makkelijk verteerbaar als Sukilove's debuut, dat is duidelijk. De eerste keer luisteren klinkt het uitgesproken chaotisch, zonder enige lijn.

1234
Pas als de CD een paar rondjes in de CD-speler heeft gemaakt begrijpen we er iets meer van. De paranoide sexmuziek van 1234 is eigenlijk hele klare, lekkere rechttoe-rechtaan rock. "Money! Money! You!"
In de war raken we pas weer als blijkt dat op track 8 de oude Sukilove ook nog bestaat. Met een Paul McCartney-liedje, waar de honing vanaf druipt.

Conclusie
Met één rustig liedje maakt Deweze toch vooral stampij. Een mooie stijloefening, maar het album wordt door al die scheurliedjes met dezelfde opbouw en dezelfde sound wel een beetje eenheidsworst. Wat You Kill Me nog het meeste mist is Echt Vies Rock-en-Roll Gevoel. Blijkt- die aardige Vlaamse schoonzoon is helemaal geen rotzak. Maar gewoon een dromer met een distortion-pedaal. Gepubliceerd op 1 juli 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie