Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Sneeuw in Duitsland

Sneeuw in Duitsland

Door

Donderdagmiddag, net na schooltijd. Samen met een Duitse vriendin loop ik door de straten van München op zoek naar een nieuwe iPod. Terwijl we een nutteloos maar toch vermakelijk gesprek voeren over het nieuwe seizoen van Deutschland Sucht Den Superstar, begint het zachtjes te sneeuwen...

Zachtjes? Dit voelt aan als de hevigste sneeuwstorm sinds het begin van de jaartelling. Binnen vijf minuten is mijn kapsel doorweekt van de sneeuwvlokken –oh jee, alweer een bad hairday – en nog eens een kwartier later kan ik mijn á la minute gekochte wintermuts uitwringen. Mijn tenen – diep verborgen in het schapenvachtje van mijn Uggs – vriezen zich langzaam dood. Een oude vrouw ramt een lantaarnpaal wegens gebrek aan zicht en gaat daarbij keihard onderuit, en ik kan inmiddels een hele debuutroman schrijven in de dikke sneeuwlaag wat zich op de auto’s heeft gevormd.

Het vreemdste van dit alles? Duitse Elisa praat zonder op of om te kijken door over de huidige talentenshows in haar land, het openbaar vervoer rijdt onverstoorbaar verder en zelfs de lokale bedelaar gaat door met zijn activiteiten alsof het weer nooit anders is geweest. En dat alles terwijl mijn hart tekeergaat, de adrenaline door mijn lijf giert (sneeuwballengevecht?!) en ik als non-alcoholica begin te neigen naar een kopje glühwein. Hallooo, mensen, het snééuwt! Valt het jullie locals niet op, ofzo?

Ik geloof dat ik nog even moet wennen aan het winterweer hier...

Gepubliceerd op 4 februari 2009
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie