Slecht schoolgedrag, slecht levensgedrag

Door Duco

In een ideale wereld zouden er geen vliegtuigjes door de klas zweven, gymkleren zouden niet verstopt worden en er zouden nooit gevechten uitbreken in het fietsenhok. Maar we leven nu eenmaal niet in een ideale wereld. Alleen als jíj zo iemand bent die zich hieraan schuldig maakt, zou ik maar eens gaan nadenken over je toekomst. Want slecht gedrag op school kan een omen zijn voor levenslange sociale problemen.

Dat is namelijk gebleken uit een Brits onderzoek waarin 3500 mensen maar liefst 40 jaar gevolgd zijn. Jongeren die zich op school slecht gedroegen werden voor het onderzoek geregisteerd en vervolgens jarenlang gevolgd. Wat bleek: je misdragen in je schooltijd kan er voor zorgen dat je in je volwassen leven sociale problemen krijgt en zelfs psychische gezondheidsklachten.

Dus als je het wilt maken later, moet je je nu al gedragen. Anders kan het slecht uitpakken...

Gepubliceerd op 13 januari 2009
ADVERTENTIE
Zo verlaag je jouw stress voor een toetsweek!

Deze week is natuurweek. Samen met hogeschool Van Hall Larenstein laten we zien wat jij kunt studeren waarmee je een bijdrage kunt leveren aan het behoud van de natuur. Reporter Isa zocht uit hoe het beste kunt ontspannen als je stress hebt. Op de landingspagina lees je nog veel meer over natuurstudies.

Alles over natuur