Sex sells? Welnee!

Sex sells? Welnee!

Door

Jongeren praten steeds makkelijker over seks, jongeren verkopen tegenwoordig seks voor breezers, jongeren hebben steeds jonger seks... Seks en kinderen (want zo worden twaalf- en dertienjarigen ineens weer genoemd), het is overal in het nieuws. Is het echt een probleem?

Pas geleden was er veel gedoe rond de documentaire 'Sex sells' van Mildred Roethof. Een meisje van dertien had seks gehad met een jongen op wie ze verliefd was, maar nog dezelfde avond had hij al een ander meisje gepakt. In de documentaire lijkt haar moeder niet echt onder de indruk. Ze was verliefd op de jongen, en haar dochter was gewoon 'wat verder' dan leeftijdsgenoten, vertelde ze.

De uitzendingen over jongeren en seks gaan over extreme situaties, en het lijkt wel of er niets positiefs meer over seks te zeggen is.

29 november las ik een ander uiterste. Twee Amerikaanse docenten in 'de beginselen van onthouding' hebben geen seks gehad voor hun huwelijk. Ze hebben ook niet gekust op hun eerste date. Daarna ook niet. Ze gingen zelfs zo ver, of eigenlijk juist niet, dat ze elkaar pas voor het eerst kusten op hun... bruiloft! Is dat soms het goede voorbeeld?

Gepubliceerd op 1 december 2008