Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

CD-recensie Robbie Williams - Sing When You're Winning

CD-recensie Robbie Williams - Sing When You're Winning

Door
Inleiding
Tsja, heeft deze man nog een inleiding nodig, vraag ik me af. Na de controversiƫle Rock DJ-video (ken je 'em nog?) hebben we meer Robbie gezien dan ooit, letterlijk dan. Zijn eigen inleiding is: 'I'm a honorary Sean Connery, born '74, there's only one of me, single-handedly raising the economy, ain't no chance of the record company be dropping me...' Natuurlijk is iedereen ook bekend met zijn boyband- en drugs/alcohol-verleden, maar tussen al deze shit heeft hij ook nog 3 albums afgeleverd, waarvan dit de nieuwste is: Sing When You're Winning. Eens kijken of we massaal mogen jodelen na het beluisteren van dit album.

De nummers
Ik moet zeggen dat het album veelbelovend begint met het halfrockende Let Love Be Your Energy. De eerste van de 12 volgezongen nummers wordt gevolgd door het emotie en onzekerheid uitende Better Man, die naar mijn mening zelfs beter is dan zijn mega hit Angels. Daarna komt de op deze CD vreemde eend in de bijt, Rock DJ waarover niets meer gezegd hoeft te worden. De meeste nummers neigen naar een balladachtige kant met toch een leuke beat eronder. Luister naar Supreme en laat je verrassen door een sample van I Will Survive. Verder nog het treurige doch vrolijke The Road To Mandalay; If It's Hurting You gaat waarschijnlijk over zijn 'heilige' ex, hij heeft een nummer gebouwd rond de zinsnede 'the reason I'm doing you is 'cause your friend said no' en de nieuwe single, het duet met Kylie Minogue staat er ook op. De zwakkere broeders op dit album zijn Love Calling Earth en Knutsford City Limits, en dat is in vergelijking met de andere nummers. Op zichzelf staand hebben beide toch een bepaald soort charme.

Sfeer
Vergeleken met zijn vorige albums lijken Robbie's teksten en zijn stem een hoop gegroeid. Was de 1e nog voornamelijk een 'kijk ik kan ook leuk rocken na een sullig boybandje-album' en de 2e iets meer gelikt, deze is een goede mengeling van allebei. Het album heeft een lekker sfeertje en een blij gevoel blijft achter na het luisteren. Echt vergelijkbaar met andere popacts is moeilijk omdat hij toch wel degelijk een eigen stijl heeft. Hij zingt net zo makkelijk een ballad als dat hij even de menigte rockt. En hij doet het voor eigen plezier en dat merk je. Het is geen '1-2-3 laten we even geld verdienen-album' en zijn vaste maatje Guy Chambers (aan wie het album is opgedragen) heeft het dan ook goed geproduceerd.

Het boekje
Even een aparte vermelding van het fotoboekje. Behalve dat alle teksten erin staan geeft het ook de droge humor van Robbie weer. Klasse!

Conclusie
Sing When You're Winning is gewoon een fantastische feel good-CD, en geeft eigenlijk weer dat tegenwoordig veel te veel muziek onder de noemer pop valt, want deze cd geeft weer wat pop nou eigenlijk ECHT inhoudt. Want hij verdient het niet om in dat verdomhoekje met bijvoorbeeld de Vengaboys en Britney Spears geplaatst te worden. Rob is bezig om de beste zanger (eigenlijk toch meer entertainer) van de UK te worden. Hij vindt zichzelf geweldig en ik geef hem groot gelijk. Dus smeer je stembanden want we gaan jodelen!!!

Geschreven op 19-10-2000 Gepubliceerd op 19 oktober 2000
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu