Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee

Interview Leaf: 'Ik ben altijd een beetje rebels geweest'

Ze scoorden een verlate zomerhit met Wonderwoman. Wonderwoman? Ja dat ontzettend toffe liedje, met het zinnetje: “Why’s my life so boring?” Binnenkort gaat hun tweede single de lucht in.
De bandleden kennen elkaar van de rockacademie in Tilburg. “Het is maar een klein schooltje. We hebben elkaar er uitgepikt en toen was er Leaf…”

Wij spraken met zangeres Annemarie (23) en tekstschrijver/ gitarist Tienus (25).

School
Tienus: “Ik vond school hartstikke leuk, maar deed eigenlijk zo min mogelijk. Ik hield van het betere spijbelwerk en werd er vaak uitgestuurd of geschorst. Zo’n type was ik wel.”
Annemarie: “Ik zat in een oud klooster op school en heb mijn klas ooit zover gekregen om al het meubilair te verstoppen. Daarna zijn we met de hele klas uit het raam geklommen. Eigenlijk ben ik altijd wel een beetje rebels geweest. Ik kan me trouwens niet herinneren dat ik daar straf voor heb gehad.”
Tienus: “Ja, jij was met de hele klas. Ik was altijd in mijn eentje…”

Strand
Annemarie: “Ons eerste album hebben we in eerste instantie zelf op het strand opgenomen. We hadden een nummer waarbij de zeemeeuwen langs vlogen en de kerkklokken luidden. Supermooi, dachten we, maar onze microfoons hebben er niets van opgepikt.”
Tienus: “We hebben veel gespeeld in strandtenten, echt superrelaxed. Sta je daar in je zwembroek, op blote voeten, en tussen twee sets duik je even de zee in.”
Annemarie: “Op het strand spelen is heel anders dan bijvoorbeeld in Paradiso. Zo’n zaal is moelijker vol te krijgen en dus heel bijzonder om te staan. Maar op het strand hoef je geen springende gekte, daar sta je gewoon lekker te spelen."
Tienus: Ons album is divers, maar onze liedjes zijn wel allemaal positief, relaxed, open. Dat mensen er vrolijk van worden is een leuke bijkomstigheid.”

Muziek
Annemarie: Tot mijn dertiende zat ik in een kinderkerkkoor. Omdat het moest. Pas een jaar voordat ik naar de Rockacademie ging, begon ik met zangles. Daarna is het wel hard gegaan.
Tienus: Ik was rapper. Samen met mijn beste vriend trad ik op. Met hem maak ik trouwens nog steeds muziek, en hij is mijn huisgenoot.

En verder…
Het gaat goed, in januari waren ze hét nieuwe talent bij Vrienden van Amstel Live, een nieuwe single, en verder? “Als het kan ga ik naar Lowlands,” zegt Annemarie. “Dan koop ik gewoon een kaartje. Maar als we daar mogen optreden, dan ben ik supergelukkig!”

De nieuwe single:
youtube:9BE4PMDrQGI

Gepubliceerd op 6 februari 2008
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!