Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

CD-recensie Queens of the Stone age - Songs For The Deaf

CD-recensie Queens of the Stone age - Songs For The Deaf

Door
Dave Grohl
Na het album Rated R hebben de heren van Queens of the Stone Age een nieuw album gemaakt, dit keer met een nieuwe drummer. Die drummer heet Dave Grohl, beter bekend als leadzanger van de Foo Fighters en ex-drummer van het legendarische Nirvana. En Dave gaat flink tekeer op dit geweldige album!

Dave
Het album begint lekker met het You Think I Ain't Worth A Dollar, But I Feel Like A Millionaire. Het nummer begint een beetje apart, je hoort iemand in de auto stappen en de auto starten. Hij zet onmiddelijk de radio aan en een DJ kondigt Queens of the Stone age aan. De zang is heerlijk! Af en toe met een schorre stem, als in een metalband, maar verder echt geweldig!
Na deze fantastische opener komt de single No One Knows. Het is een lekker pakkend nummer en Dave leeft zich weer behoorlijk uit op de drums.

De DJ kondigt het volgende nummer aan, First It Giveth, mijn favoriet, dat begint met een heerlijke drumsolo van Dave himself. Hierna volgt A Song For The Dead. Dave drumt weer alsof zijn leven ervan af hangt, verder zeer goed gitaarwerk.
The Sky Is Fallin' Begint een beetje raar, maar na een paar seconden hoor je het vertrouwde gitaarwerk weer terug. Het is een lekker meezingnummer, makkelijke tekst en een pakkend deuntje.
Het wat opmerkelijke Six Shooter, bevat lekker veel gekrijs, maar is zeker niet slecht. Hangin' Tree is ook al zo'n lekker nummer, maar dat zijn ze eigenlijk allemaal op dit album.

Lekker nummer
Go With The Flow is ook één van mijn favorieten, goed gitaar- en drumwerk, goede zang en tevens weer een pakkende melodie. Gonna Leave You is next. Valt eigenlijk niet veel over te zeggen, behalve dat het lekker klinkt. Hierna volgt het Do It Again, één van mijn favorieten, lekker meezingnummer zonder moeilijke of diepgaande tekst.
Na dit nummer is de automobilist waarschijnlijk de DJ beu en gaat hij op zoek naar andere zenders. Je hoort hem van zenders switchen en komt uiteindelijk bij één of andere gelovige zender terecht, waarna het geweldige God Is In The Radio volgt.
Another Love Song vind ik wat minder. Het klint niet echt als Queens of the Stone age, het is net alsof ik een andere CD heb opgezet.

A Song For The Deaf is echt dé topper van dit album (vind ik dan). Begint echt heerlijk, lekker rustig maar ook wel een beetje mysterieus. Als je denkt dat het nummer afgelopen is komt er toch nog een beetje muziek uit de luidsprekers dreunen na zeker een halve minuut, maar dit past niet echt bij het nummer, lijkt net weer alsof het een andere band is die dit speelt.
Misquito Song is een lekker rustig nummertje, maar toch ook wel een beetje raar, gelet op de titel. Het laatste nummer op dit album heet Everybody's Gonna Be Happy en is lekker vrolijk. De perfecte afsluiter!

Conclusie
Op Rock Werchter 2002 maakte Queens of the Stone Age al een behoorlijke grote impact op het publiek. Dit album is echt een aanrader als je van rock meets metal muziek houdt! Gepubliceerd op 18 november 2002
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu