Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Concertrecensie Orchestra Baobab - Concertrecensie

Concertrecensie Orchestra Baobab - Concertrecensie

Door
Tien!
Ze liepen in alle rust naar hun instrument. Alle tien in een wit gewaad. Na een ingetogen maar zéér indrukwekkende opkomst begonnen de heren van Orchestra Baobab op een ongelofelijk strakke wijze ontspannen lome Afrikaanse tonen het publiek in te spelen.

[image:1:center:]
Twee uur duurde het concert van Orchestra Baobab, en als luisteraar werd je vanzelf figuurlijk én letterlijk bewogen door de muziek. De zang, waar alleen een paar geluksvogels de ware betekenis van weten, klonk helder en er werd gestrooid met mooie, strakke koortjes. Wat opviel was het unieke samenspel tussen de muzikanten. Zo was er bijvoorbeeld een stuk waar de gitarist en de saxofonist een muzikale dialoog aangingen. De hoge leeftijd (boven de zestig, alle tien) van de muzikanten deed niks af aan de levendigheid van de muziek. Juist de up-tempo nummers waar de funkie reggae vanafdroop, dát waren voor mij de mooiste nummers.

[image:2:center:]
Conclusie
Wie van Buena Vista Social Club houdt zal van dit concert zeker hebben genoten. De zomer kwam even heel dichtbij en dat is nooit weg, natuurlijk. Ik kan iedereen aanraden alvast uit te kijken naar het volgende concert. Scholieren.com brengt het onder je aandacht: they are the specialists in all styles! Misschien wel een tien! Gepubliceerd op 25 februari 2004
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu