Nieuwe muziek? Last.fm

Door Suzan

Blijf jij ook zo hangen bij één artiest of één band als die je goed vindt? Houd je van mooie muziek, maar ben je ook weer niet zo verslaafd dat je van iedere artiest de discografie uit je hoofd kent?  Ben jij toe aan iets nieuws? Dan is last.fm iets voor jou.

Je meldt je gratis aan op de site, en geeft een aantal artiesten aan die je goed vindt. Last.fm zoekt gerelateerde artiesten. Je bent bijvoorbeeld fan van Jack Johnson. Dan vul je de artiest in, en klikt op 'Play Jack Johnson Radio'. Eerst luister je een liedje van Jack Johnson, vervolgens speelt de radio automatisch artiesten af die aan Jack Johnson gerelateerd zijn; vaak artiesten waar je nog nooit van hebt gehoord. Als ze bevallen, kun je ze in je persoonlijke 'library' zetten, en als je veel favorieten hebt verzameld kun je daar naar luisteren.
Doe dit met veel verschillende artiesten, en je luistert nooit meer lang naar dezelfde muziek en ontdekt veel artiesten!

Gepubliceerd op 25 januari 2009
ADVERTENTIE
Moet jij woordjes leren voor een toets? Hoe zorg je er dan voor dat je de woordjes zo snel mogelijk in je hoofd krijgt? Thom en Jara zoeken het uit in deze Schoolhacks-video. Ze geven een aantal tips en ontdekken WRTS, een gratis woordjesleerprogramma waarmee je makkelijk en snel woordjes en begrippen kan leren.

Aan de slag met WRTS