Vmbo’ers gezocht die een mbo studie willen gaan doen. Krijg €5,- voor je mening!
Geef jouw mening over het onderwijs in het grote jaarlijkse Scholierenonderzoek van Markteffect. Krijg 5 euro na invullen van de hele vragenlijst én maak kans op o.a. JBL headphones en Bol.com bonnen. 

 

Naar de vragenlijst

Lang leve carnaval?

Carnaval komt eraan. Dat is te zien, kringloopwinkels beleven hun hoogtijdagen en in de fopshop kun je met moeite je hoofd draaien of je botst al tegen een ander aan. Er worden carnavalskranten in elkaar gezet, en de dansmariekes oefenen drie keer per week hun danspasjes op het getoeter van de carnavalsband. Heel zuidelijk Nederland is in de ban.

Stom
Vroeger had ik een hekel aan carnaval, ik vond het verschrikkelijk, al die mensen op een hoopje in een piepklein café doordrenkt met bier en doorrookt van de sigaretten. Al sinds mijn eerste levensjaar kreeg ik een carnavalspakje aangemeten, het ene jaar een berenpakje met een schattig wollen staartje en het andere jaar maakte mijn moeder een gouden prinsessenjurk met een echt kroontje. Op school maakten we zelf onze confetti, slingers en serpentines die we dan tijdens onze carnavalsviering op maakten. Allemaal leuk en aardig, maar ik bleef toch liever thuis.

Optocht
De carnavalsverenigingen zijn ondertussen al een jaar bezig met het bouwen van hun nieuwe wagen voor de optocht. Maar wat is er nou zo leuk aan zo'n optocht? Je staat 3 uur in de kou te bibberen, om 30 verschillende carnavalsbands te horen en af en toe een gigantische wagen voorbij te zien komen. En in die drie uur dat je daar staat krijg je ook nog eens kilo's confetti over je heen waar je een week later nog restjes in je bed van terugvindt. Bah.

Maar de laatste jaren vind ik het steeds leuker worden, ik erger me niet meer aan mensen die de hele avond op mijn tenen staan te dansen en als ik doorrookt van de sigaretten en doordrenkt van het bier thuiskom neem ik een douche en ik ben het alweer vergeten.

Lang leve carnaval!

Gepubliceerd op