Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Lachen om een boek

Lachen om een boek

Door

Rebecca Bloomwood zit in de schulden, Samantha Sweeting is per ongeluk huishoudster geworden met een IQ van 158 en Emma vertelt iets te persoonlijke details aan haar aankomende directeur...

De boeken van Sophie Kinsella zijn hilarisch! En, oke ik begrijp dat je dat niet snel zou zeggen over een boek. Bij het woord boek komen eerder woorden in je op als saai, informatief of spannend. Maar bij deze boeken lach ik echt.

De personages uit de boeken van Kinsella bevinden zich keer op keer in de meest bizarre situaties. Zo heeft (de meest bekende personage, uit de Shopaholic serie) Rebecca Bloomwood een koopverslaving, dat leidt tot torenhoge schulden en kwade bankdirecteuren. En wordt Samantha Sweeting aangenomen als huishoudster, zonder dat ze er erg in heeft.

Op dit moment ben ik druk aan het blokken voor de toetsweek en bestaan mijn dagen uit leren, leren, leren af en toe een paar dagen werken en dan weer leren. Tussendoor lees ik de boeken uit de Shopaholic-serie en kan er na een halfuurtje lezen weer tegen aan. Want, oh wat zijn die boeken leuk.

Niks spannende thrillers of depressieve literatuur dus! Maar leuke, feelgood-boeken. Zo wordt lezen nog eens leuk!

(En nog een leuke bijkomstigheid als ik je toch niet zover heb gekregen, na het lezen van dit artikel om op de bank te ploffen en een boek te pakken, de boeken worden ook verfilmd! 12 maart komt verfilming van de Shopaholic boeken in de bioscoop. Klik hier voor de trailer )

Gepubliceerd op 23 februari 2009
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie