Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Special Koninginnedag - verslag

Special Koninginnedag - verslag

Door
Het Museumplein bruiste nog het meest!

Koninginnedag 2003. Zoals ieder jaar stond Amsterdam bol van de activiteiten… en van de dagjesmensen. En dat was goed te merken bij het openbaar vervoer. Treinen en bussen zaten overvol en het centraal station in Amsterdam was een plaats die je beter kon mijden. Op ieder plein in Amsterdam was wel een activiteit, maar ‘tha place to be’ was natuurlijk het Museumplein. Daar werd net als voorgaande jaren een groots muziekevenement georganiseerd door Radio 538, MTV en La Bastille.

[plaatje0]
Vorig jaar trok het evenement maar liefst 240.000 bezoekers! Dit jaar viel dat wat tegen, waarschijnlijk vanwege het slechte weer. Aan de line-up zal het in ieder geval niet hebben gelegen, want sterren als Will Young, Westlife, Jim, Intwine, Krezip, Jamaï en DJ Jean traden op.

[plaatje1]
De show werd geopend door dé drie Belgische dance-acts: Sylver, Milk inc en Lasgo. Omstebeurt betraden zij het eerste half uur het podium. Uiteraard werd er geplaybackt en het verschil tussen de Belgische sounds was amper te horen, maar het publiek ging uit z’n dak en het was stralend weer. Jammer genoeg niet voor lang, want toen Bløf begon te spelen vielen de eerste druppels…en dat sloeg om in een enorme stortbui! Plotseling popten overal op het Museumplein parapluutjes uit het publiek naar boven.

[plaatje2]
Ondanks de regen bleef de sfeer goed, het publiek bleef uitzinnig. Zeker toen de jongens van Westlife (voor de gelegenheid gekleed in oranje shirtjes) het podium opkwamen! Westlife heeft nooit de indruk gewekt live te zingen, maar deze keer lag het er wel erg dik bovenop dat de heren playbackten. De jongens waren nog vrolijk tegen het publiek aan het babbelen toen plotseling de band al werd ingestart. Terwijl Brian een wanhopige poging deed de indruk te wekken dat er niets aan de hand was, lagen de andere bandleden in een deuk.

[plaatje3]
Gelukkig was Westlife niet de enige band die een slippertje maakte. Ook Bad Candy ging lelijk onderuit…letterlijk. In haar enthousiasme viel de zangeres languit op het podium!
De creatie van Barry Hay speelde wél live, dat maakte de val een beetje goed.
Ook Intwine speelde live. Het publiek ging helemaal uit z’n dak toen de kleine (nu roodharige) Roger het podium op kwam huppelen. Naast hun superhit ‘Happy’ speelden ze ook hun nieuwe single. Klonk veelbelovend!

[plaatje4]
Bijna-Idols-winnaar Jim deed het ook erg goed bij het publiek. De aankondiging was niet eens meer te horen, want toen de hint werd gegeven dat de volgende artiest 'slechts 15 jaar oud was', ging er een hysterisch gegil op uit het publiek. Maar gelukkig heeft Jim meer in huis dan een mooi koppie. Zingen kan 'ie ook! Dat bewees hij maar weer eens door voor het volle Museumplein live zijn debuut single ten gehore te brengen.

[plaatje5]
Na vele optredens (na een tijdje kwam er weer een mager zonnetje door) van zowel binnen- als buitenlandse artiesten, was aan DJ Jean de taak om de dag af te sluiten. Het evenement op het Museumplein mocht als enige in de hele stad doorgaan tot 22h. En DJ Jean was precies de juiste persoon om er tot op het laatste moment alles uit te halen wat erin zat.

Ondanks het slechte weer toch een erg geslaagde dag. Volgend jaar weer, Lang leve de Koningin!;)
Gepubliceerd op 3 mei 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie