Joran, Joran toch...

Door KimH

7 Miljoen Nederlanders voor de buis en een glas wijn in het gezicht van Peter R. de Vries: sinds afgelopen donderdag zijn weer alle Nederlandse, Arubaanse en Amerikaanse ogen op de 19-jarige verdachte Joran van der Sloot gericht. Onlangs biechtte hij álles over de verdwijning van Natalee Holloway op aan 'vriend' Patrick, maar een paar dagen later vertelde hij de hele wereld dat dit allemaal gelogen was.

En zijn boek De Zaak Natalee Holloway: mijn eigen verhaal over haar verdwijning op Aruba dan? Komt Joran daar wél eerlijk in over, of neemt hij het nooit zo nauw met de waarheid?

Zo tegenstrijdig
Bij iedereen die het boek leest, zal meteen opvallen dat Joran niet echt een betrouwbaar, eenzijdig beeld van zichzelf schetst. In hoofdstuk 2 schrijft hij: “Zodra de school uit was, deed ik niets meer aan mijn huiswerk. Ik heb in mijn schooltijd niet vaak geleerd voor een tentamen.” Amper vier hoofdstukken verder heeft hij al een heel andere mening: “Ik was serieus bezig met school, want ik wilde wel iets van mijn leven maken”. En al dat huiswerk dan?

Seksmaniak
Ook schrijft Joran een paar keer dat hij absoluut geen player was, terwijl hij verder in zijn boek weer andere dingen vertelt: “Ik heb altijd respect voor meisjes gehad. Een meisje is mij heilig, net als mijn moeder en mijn vriendin”. Een bladzijde verder schrijft hij dat hij vanaf zijn veertiende verjaardag twee- of driewekelijks een meisje scoorde dat bij hem bleef slapen. Ook huurde hij regelmatig een hotelkamer:

“We hebben wel eens met drie jongens tegelijkertijd seks gehad op de kamer. Ik werd op het balkon gepijpt door een Amerikaans meisje, Deepak zat samen met een meisje in de badkamer en Freddy met een Amerikaans meisje op de kamer zelf. Ook hebben we wel eens topless foto’s van meisje gemaakt op de hotelkamer.”

Béétje respectloos, Joran! En dan ontken je nog steeds dat je een seksmaniak bent?

De verdwijning
Verder laat Joran in zijn boek tussen neus en lippen door weten dat hij in mei 2005 (de maand van Natalee’s verdwijning) bij een psychiater liep, tranen met tuiten gehuild heeft en "erg meeleeft met de familie Holloway en elke dag hoopt dat Natalee gevonden wordt". Ter vergelijking: met verborgen camera is vorige maand vastgelegd hoe Joran vertelt dat Natalee nooit meer gevonden wordt en hij om het hele voorval geen minuut minder heeft geslapen. Hoe kan iemand zo hard zijn?

Wat denk jij? Is Joran onschuldig, of heeft hij misschien toch wel een erg selectief geheugen wat 29 mei 2005 betreft?

Gepubliceerd op 7 februari 2008
ADVERTENTIE
Moet jij woordjes leren voor een toets? Hoe zorg je er dan voor dat je de woordjes zo snel mogelijk in je hoofd krijgt? Thom en Jara zoeken het uit in deze Schoolhacks-video. Ze geven een aantal tips en ontdekken WRTS, een gratis woordjesleerprogramma waarmee je makkelijk en snel woordjes en begrippen kan leren.

Aan de slag met WRTS