Hoe was jouw vakantie?

Vorige week was het weer zover: de eerste schooldag voor regio Noord. Exit zomervakantie dus.

Smeten we vrijdag 3 juli nog als eersten onze schooltassen in de hoek om te verstoffen, nu mochten we ze er ook als eersten weer uit halen.

Tja, logisch, maar niet leuk.

Wat wel leuk was: de vakantie. Bijna iedereen ging op reis naar verre landen, enkelen bleven in de buurt. We hebben vakantievrienden en -liefdes opgedaan, om ze de aankomende twee maanden weer uit het oog te verliezen – of niet natuurlijk. We hebben op het strand liggen bakken, vreemde en/of juist hele leuke mensen ontmoet en rare avonturen beleefd. We hebben gezeurd omdat onze ouders nog zo’n museum in wilden (of juist niet), rare gerechten gegeten of, zoals met een aantal mensen waarmee ik op vakantie was, voor de zekerheid ons volledige avondeten uit het kindermenu gekozen, omdat de rest er wel erg raar uitzag. En dat was natuurlijk pas het begin.

Zelf ben ik twee keer op vakantie geweest. Beide keren zonder ouders, voor de variatie. Een week naar een vriendin en haar ouders die een huisje in Frankrijk hebben gekocht. Wonder boven wonder ben niet eens heel erg verbrand – dat er nog veel in het huis gedaan moest worden hielp daarbij. En 10 dagen naar Edinburgh, waar het naar verwachting regende. 

Nou ja, ik was in grauw en nat Schotland met een super gezellige groep. Allemaal ontzettend aardige mensen. Niet allemaal even normaal natuurlijk, wie gaat er nu op een talenvakantie?

En jullie? Hebben jullie nog op rare plekken gestaan, super rare mensen ontmoet (zoals Elaine Davidson, die volgens het Guinness Book of World records de “Most Pierced Woman” is, die heb ik namelijk in het echt gezien, en geloof me, erg mooi is het niet). Of heb je je rot gewerkt en/of dood verveeld?

Gepubliceerd op 30 augustus 2009