Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Five For Fighting - America Town

CD-recensie Five For Fighting - America Town

Door
Fighting
Hoe Jan "Mr Pinkpop" Smeets het flikt weet ik niet, maar hij weet er elk jaar voor te zorgen dat de maandagochtend van Pinkpop wordt geopend door een zeikband uit Amerika, om het maar even banaal uit te drukken. In 2000 was het Venice, vorig jaar was het Semisonic en dit jaar valt Five For Fighting de eer te beurt. Taak van zulke acts is dat ze de wakker-wordende Pinkpopbezoekers een beetje relaxed laten bijkomen van de twee voorbije dagen en nachten. Een beetje zeikmuziek is dan ook wel op z'n plaats en met Five For Fighting moet toch zeker aan die eis kunnen worden voldaan.

America
Five For Fighting draait voornamelijk rond singer-songwrite John Odrasik die alle teksten en muziek van America Town voor zijn rekening neemt. Vergelijkingen met soortgenoten Dog's Eye View (Peter Stuart) en Novastar (Joost Zweegers) zijn snel gemaakt, maar mogen direct weer aan de kant worden geschoven. De liedjes van FFF kunnen namelijk niet tippen aan de muziek van bovengenoemden. Natuurlijk is Superman (It's Not Easy) een leuk, pakkend nummer, maar het begint na vier keer luisteren zo enorm te vervelen en te jeuken dat dat je niet weet hoe snel je het nummer weg moet drukken. En zo is het in feite ook met de rest van de CD gesteld; geen saaiheid, maar wel enorm veel gladheid en standaard vioolpartijtjes.

Conclusie
Hoeveel projecten als Five For Fighting zullen er alleen al in Amerika bestaan? Tienduizend? Misschien wel honderdduizend? Ik zou het niet weten. Wat ik ook niet weet is waarom deze 'band' dan opeens zoveel aandacht krijgt. Aan de kwaliteit van de CD kan het in ieder geval niet liggen. Het is leuke muziek, maar daar is dan werkelijk alles - bijna teveel - mee gezegd. Rest mij meneer John Odrasik veel succes te wensen op Pinkpop. Of moet ik de Pinkpopbezoekers succes wensen? Ze zullen het nodig hebben bij het wakker blijven.

Gepubliceerd op 17 maart 2002
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie