WIN EEN STUDIEBEURS T.W.V. €1.500 MET JE PWS!

Stuur voor 1 februari je profielwerkstuk in naar de Junior Fellowship wedstrijd van het Rijksmuseum. 

 


Meer info

Film: The Uninvited

Door Duco

Normaal gesproken heb ik het niet zo op thrillers. Heb je er een paar gezien, dan heb je ze allemaal gezien. Je kunt de schrikmomenten voorspellen, waardoor het geen schrikmomenten meer zijn. Maar van psychologische thrillers, die ook een realistisch verhaal hebben, dáár kan ik geen genoeg van krijgen. The Uninvited is zo'n film.

Zussen
Anna zit in een psychiatrische inrichting nadat haar zieke moeder is omgekomen bij een brand. Haar vader haalt haar op een dag op en neemt haar mee naar huis. Maar wat Anna eens haar thuis noemde, is nu overgenomen door de nieuwe vriendin van haar vader, de zuster die haar zieke moeder verzorgde. Samen met haar zus probeert Anna te achterhalen wat er precies gebeurd is op de avond van de brand, waarbij haar moeder overleed.
 
Schrikmomenten
Hoewel Anna meer en meer ontdekt hoe gevaarlijk de nieuwe vriendin van haar vader is, denkt haar vader juist dat Anna nog niet van haar psychische aandoening genezen is. En dat is nu net wat The Uninvited zo spannend maakt. Ik wist steeds niet wat er nu écht, nep, gedroomd of aangepraat was. Het is de filmmakers gelukt om een groot aantal schrikmoment in de film te verwerken. En niet alleen door plotselinge verschijnende enge figuren, maar ook door het complot: het verhaal blijft tot aan de ontknoping héél boeiend en schrikwekkend.

The Uninvited draait vanaf 28 mei in de bioscoop. Bekijk de trailer hier.

Gepubliceerd op 17 februari 2009
ADVERTENTIE
Moet jij woordjes leren voor een toets? Hoe zorg je er dan voor dat je de woordjes zo snel mogelijk in je hoofd krijgt? Thom en Jara zoeken het uit in deze Schoolhacks-video. Ze geven een aantal tips en ontdekken WRTS, een gratis woordjesleerprogramma waarmee je makkelijk en snel woordjes en begrippen kan leren.

Aan de slag met WRTS