Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Film: The Uninvited

Film: The Uninvited

Door

Normaal gesproken heb ik het niet zo op thrillers. Heb je er een paar gezien, dan heb je ze allemaal gezien. Je kunt de schrikmomenten voorspellen, waardoor het geen schrikmomenten meer zijn. Maar van psychologische thrillers, die ook een realistisch verhaal hebben, dáár kan ik geen genoeg van krijgen. The Uninvited is zo'n film.

Zussen
Anna zit in een psychiatrische inrichting nadat haar zieke moeder is omgekomen bij een brand. Haar vader haalt haar op een dag op en neemt haar mee naar huis. Maar wat Anna eens haar thuis noemde, is nu overgenomen door de nieuwe vriendin van haar vader, de zuster die haar zieke moeder verzorgde. Samen met haar zus probeert Anna te achterhalen wat er precies gebeurd is op de avond van de brand, waarbij haar moeder overleed.
 
Schrikmomenten
Hoewel Anna meer en meer ontdekt hoe gevaarlijk de nieuwe vriendin van haar vader is, denkt haar vader juist dat Anna nog niet van haar psychische aandoening genezen is. En dat is nu net wat The Uninvited zo spannend maakt. Ik wist steeds niet wat er nu écht, nep, gedroomd of aangepraat was. Het is de filmmakers gelukt om een groot aantal schrikmoment in de film te verwerken. En niet alleen door plotselinge verschijnende enge figuren, maar ook door het complot: het verhaal blijft tot aan de ontknoping héél boeiend en schrikwekkend.

The Uninvited draait vanaf 28 mei in de bioscoop. Bekijk de trailer hier.

Gepubliceerd op 17 februari 2009
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie