Havisten en vwo'ers uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee

Film: Enchanted

Disney classics… daar ben ik altijd gek op geweest. Toen ik klein was keek ik praktisch elke ochtend een videoband van Frank en Frey, 101 Dalmatiërs, Aladdin of Sneeuwwitje. Ik vond het dan ook helemaal niet vervelend dat ik de dvd ‘Enchanted’ in mijn brievenbus ontving. ‘Een Disney Classic met een twist.’ Lees verder.

En dat is het. Een echte familiefilm over liefde, vriendschap en sprookjes. Prinses Giselle wordt door de boze stiefmoeder van haar aanstaande verbannen naar de echte wereld. Haar tekenfilmlichaam transformeert zich tot een lichaam van vlees en bloed(Amy Adams), en ze ontmoet echte mensen.

In New York wacht ze tot haar droomprins haar vindt, maar die is er niet zo snel als ze wenst. Echt erg is het niet; een charmante advocaat probeert haar uit te leggen hoe de echte wereld in elkaar zit. Dat een ‘true love’s kiss’ een illusie is, dat het na een eerste kus nog niet vaststaat dat je voor altijd gelukkig met elkaar bent. Giselle wordt verliefd op hem.

Kiest ze voor de echte of de sprookjeswereld? En hoe zit het met haar droomprins? En de vriendin van de advocaat? De Disney classics blijven leuk, maar veel diepgang is er niet. Wissel de zoetsappigheid dan ook maar af met bijvoorbeeld Dirty Pretty Things, een aangrijpende film met de actrice van Amélie daarin.

Enchanted is vanaf 7 mei te koop op DVD en Blue-ray.

Gepubliceerd op 13 mei 2008