Een dagje spijbelen. Hoe, wat en waar?

Een dagje spijbelen. Hoe, wat en waar?

Door

Je hebt net een heerlijk weekend achter de rug, maar helaas: het is alweer maandag, en je moet om tien over acht op school zijn. Maar, je trekt het echt niet, en je hebt totaal geen zin in die acht uur les, die vandaag staan te wachten. Wat doe je dan?

Spijbelen? Ik ben er zelf niet zo van, veel te bang om gepakt te worden. Ik heb een paar ervaren klasgenoten ondervraagd en wat blijkt: als je het slim aanpakt, kan je de risico's klein houden. De belangrijkste tips op een rijtje.



Kijk, als je niet zoveel zin hebt in school kan je je er ook gewoon overheen zetten. Maar, wat nou als je heel veel van dit soort dagen hebt dat je er geen zin meer in hebt? Je wilt een paar dagen weg van school blijven. Tegen je ouders zeg je niets, die zijn toch al naar hun werk, maar wat nou als de school belt? En wat moet je zeggen als je weer op school komt en je moet bij de schoolleiding komen?

Ik ben op onderzoek uitgegaan en ondervroeg een paar klasgenoten van mij. Er kwamen redelijk nuttige antwoorden uit. Dat kan ik weten, want deze leerlingen zijn nog nooit gepakt, terwijl ze soms een paar dagen spijbelen.

De tips
1. Breng regelmaat in je spijbelgedrag. Als je donderdag 'een ongeluk hebt gehad' kan je de volgende dag niet weer een ongeluk hebben gehad.
2. Houdt de leraren bevriend
3. Blijf altijd lachen, en blijf volhouden dat je niks hebt gedaan, zodra je toegeeft ben je de klos en hang je.
4. Op sommige scholen kan je je eigen absentiebriefjes schrijven, dit merken ze niet, en zo kan je 'geoorloofd absent' staan.
5. Of oefen de handtekening van je ouders

Nu is het niet de bedoeling dat je enorm veel gaat spijbelen natuurlijk, maar als je nog eens zo'n dag hebt, dat je het even totaal niet ziet zitten: misschien heb je er nog eens iets aan. Graag gedaan!

Gepubliceerd op 14 april 2009
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie