CD-recensie Christina Aguilera - Stripped

CD-recensie Christina Aguilera - Stripped

Door
Back again
Iedereen weet dat Christina een tijdje is weggeweest, haar laatste offciële CD komt tenslotte uit 2001. Ondertussen gaf ze iedereen het idee dat ze met veel dingen bezig was (feesten, feesten en feesten) maar niet met het opnemen van een CD. Toch is die er -gelukkig- wel gekomen.

Het eerste dat opvalt als je de CD opzet is het opvallende intro. Je hoort stukjes uit radio uitzendingen (en misschien wel tv uitzendingen) die over Christina gaan. Op het laatst hoor je "we'd like Christina to tell her side of the story", wat ze ook zeker op deze CD gaat doen.

Veranderd
Als je daarna het eerste echte liedje van de cd hoort (Can't Hold Us Down) voel je al dat dit een hele andere cd gaat worden als de vorige. Het is minder pop-achtig en je hoort Christina's invloed. Ook op de rest van cd hoor je dat Christina zelf haar songs heeft geschreven, ze zijn stuk voor stuk erg persoonlijk.

Verschillende stijlen
Op de CD zijn veel verschillende stijlen te horen: R&B, Rock, Latin etc. Er zijn veel dansbare songs (zoals Dirrty en Infatuation) maar ook prachtige ballads (zoals Walk Away en I'm Okay). Ook mensen die meer van de poppy Christina houden kunnen dit album mooi vinden, als ze tenminste de moeite nemen om er goed naar te luisteren.

Teksten
De teksten zijn erg goed, Christina heeft ze (voor zover ik weet) zelf geschreven en dat kun je merken ook. Zo gaat het liedje Infatuation over haar eerste echte liefde, Jorge Santos, en I'm Okay over haar vader.

Conclusie
De oude Christina is verdwenen, maar er is een veel betere voor in de plaats gekomen. Qua songs is ze absoluut geen Britney-kloon meer, ze is duidelijk veel volwassener geworden. Laat je niet afschrikken door de clip van Dirrty, ze mag er dan wel een aparte kledingsmaak op na houden, haar stem heeft zeker wel klasse. Dit is echt een van de betere albums, zeker kopen dus. Gepubliceerd op 25 november 2002