Blue monday

Maandag 19 januari, ook wel bekend als 'blue monday'. De dag die iedereen neerslachtig en treurig doormaakt. Een rotdag dus. Maar, waarom?

Slimme formule
De psycholoog Cliff Arnall kwam door een slimme formule erachter dat de derde maandag van januari door vele wordt gezien als een rotdag. Het is nog lang geen vakantie, de zon laat zich maar niet zien en de goede voornemens zijn weer niet gelukt dit jaar.

Blut
Maar naast deze drie nare dingen zijn mensen ook nog eens blut. Geen geld voor nieuwe kleren, een avondje uiteten of om een filmpje te pakken. En alsof dat nog niet erg genoeg is, de maandelijkse rekeningen stromen vandaag ook nog eens binnen!

Tegenwind
Hoe ik deze maandag heb beleefd? Ach, ik ben de schooldag doorgekomen nadat ik in de tegenwind naar school moest fietsen. En ik ben ook platzak voor de rest van de maand. Maar gelukkig, mijn goede voornemens houd ik nog in stand!

En jij?
Hoe heb jij deze dag beleefd? Vind je het onzin, al dat geklets over formules en rotdagen? Of ben jij ook blij als deze dag voorbij is?

Gepubliceerd op
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je PWS of Sectorwerkstuk?

Heeft jouw PWS of Sectorwerkstuk een link met het Rijksmuseum? Stuur je werkstuk dan vanaf december in voor de Junior Fellowship profielwerkstukwedstrijd van het Rijksmuseum. En maak kans op € 1500 en een traineeship!