Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Bikeride - Morning Macumba

CD-recensie Bikeride - Morning Macumba

Door
Macumba
Lelijker kan hij niet, de hoes van Morning Macumba. Alsof het een afbeelding is van de legerstaf in een ver, warm land zijn de jongens realistisch, maar net niet helemaal goed realistisch getekend. Ze lachen te breed, hun ogen zitten een beetje scheef... Nee, lelijker kan het bijna niet.

Start de band
Bikeride is onbekend, onbemind, eigenlijk bij voorbaat gedoemd te belanden bij gesjeesde muziekfreaks die Supergrass te mainstream vinden. Reden genoeg voor ons om goed te luisteren naar het album en wat Bikeride precies heeft bij te dragen.
Morning Macumba is hun derde echte album. De vorige twee werden lauw ontvangen door de kenners, en dit album hoopt dat allemaal goed te maken. Of ze dat waarmaken is nog maar de vraag. De jongens van Bikeride hebben in ieder geval een voorliefde voor Britse rock. Supergrass, The Who, een beetje Small Faces- ook een beetje Weezer, maar dat telt niet als Britse rock natuurlijk. De Beach Boys tellen ook niet, maar het kan bijna niet anders of ze hebben daar het een en ander van opgepikt. (De sfeer op Norwegia bijvoorbeeld, een prachtig dromerig nummer.)

Waarschijnlijk is Bikeride een groepje vrienden. Dat kan ik me zo voorstellen. "We beginnen de plaat heel gek, met Radio Ougadougou!" "Ja, da's grappig. En dan plotseling gaan we heel simpel - maar wel enthousiast - Supergrass nadoen op Fakin' Amnesia." "Zullen we ook nog een paar lieve, intelligente liedjes maken? Zoals Whispering Winds?" "Ja, maar dan moet er toch nog wel een klein beetje Britse rock in. Zoals bij Supergrass."

Conclusie
Het is een beetje flauw om bands zo te vergelijken. Maar eerlijk is eerlijk: Morning Macumba is dan ook geen uiterst origineel album. Bikeride is gewoon een goed stel muzikanten dat de muziek maakt die ze zelf thuis ook draaien. Dat het artistiek weinig om het lijf heeft zal voor de meeste luisteraars niet veel uitmaken. Wij van de redactie geven drie duimpjes en stellen voor dat je nummers zoals Fakin' Amnesia en Small Faces (!) gewoon ergens opduikelt om uit te proberen. Gepubliceerd op 7 december 2002
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie