Bij de Moviesquad jongerenjury...

Door

De jongerenjury exclusief op Scholieren.com: "Wij als MovieSquad-team van het Nederlands Film Festival hebben er nu bijna een hele week op zitten. Het grootste deel van onze tijd hebben wij besteed aan het bekijken van tien films waaruit wij drie nominaties en één winnaar van de MovieSquad Award mochten kiezen." Lees het complete verslag van wat de jongerenjury op het filmfestival uitspookte!

BN'ers spotten
De dagen waren erg gezellig, de groep was gevarieerd en we vormden een goed team. Bovenop deze al erg mooie ervaring hebben wij ook het voorrecht gehad vele BN’ers te spotten, maar ook om met ze te kletsen en foto’s met ze te maken. Nou moeten we toegeven dat niet alle films noch filmmakers even geweldig waren, maar dat blijft altijd, daar zijn we mensen voor. Het hoogtepunt in ons filmprogramma was de première van
Nadine. Na de film was er gelegenheid om een enorme variatie aan filmmakers te groeten en hier hebben we natuurlijk gebruik van gemaakt. Achteraf gingen we zelfs naar de afterparty samen met menig BN’er!

Op bioscoopbanken zitten
Op filmisch gebied was het hoogtepunt toen we vier films in een dag moesten kijken, met af en toe een pauze van drie kwartier om wat te eten. Aan het einde van zo’n dag zijn die bioscoopbanken toch niet zo aangenaam als je eigen bank, hoe leuk een bioscoop dan ook mag wezen, ik had op dat moment toch liever op mijn eigen sofa gezeten. Desalniettemin, een nooit-te-vergeten-ervaring, met als hoogtepunt voor het MovieSquad team de uitreiking van de Award!

Tekst instuderen
Na grondig onze tekst te hebben ingestudeerd, mochten wij tijdens de Talkshow van Matthijs van Nieuwkerk, tijdens het Film Festival, de prijs uitreiken aan de makers van de winnende film. En wie heeft er gewonnen? Wij vonden drie films het beste: Blind, HannaHannaH en Kicks. De allerbeste film vonden wij… Blind!

David & Laura (MovieSquad, Nederlands Film Festival ‘07)


Gepubliceerd op 2 oktober 2007
ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!