Beter een Enge Buur dan een verre vriend

Waar vind je Rammstein en Frans Bauer op hetzelfde podium? Waar vind je een cabaretgroep die echt alle stijlen van muziek belachelijk maakt? Een optreden dat nauwelijks iets zegt, maar hun humor overbrengt met nummers? Nou, bij de Enge Buren dus. En in dit geval stonden ze in Utrecht. Dit is echt een CKV-verslag waard!

Enge Buren bestaat uit 3 mannen die samen grappige liedjes laten horen. De show begint al goed: er is een vooroptreden. Niet van een hele stoere band, maar van ene Otto Orgel, die een aantal Nederlandse nummers omgezet heeft in het Duits (“Ich fühle mir so verdammt allein”) en later gewoon één van de “Enge Buren” zelf blijkt te zijn. Daarmee laten ze al gelijk goed zien waar deze drie heren goed in zijn: belachelijke muziek. Bij de show zelf komt ongeveer elke muziekstijl langs: reggae, slägermuziek, country, pop, trance, house, Queen, Afrikaanse trommels en musical…

Zelfs een uit de hemel gezonden André Hazes is van de partij en brengt zijn gevoelige “Verliefd beetje een” ten gehore, waarbij alle woorden van “Een beetje verliefd” gewoon zijn omgedraaid. Dat is ook eigenlijk het knappe aan Enge Buren: sommige melodieën zijn gejat, maar de tekst is van henzelf en maken de nummers ongelofelijk grappig. Of andersom: de tekst van Frans Bauer is in een Rammstein-achtig nummer gezet. Toch vond ik deze ook wel heel erg leuk:

youtube:VUK7lMI8_4M&feature=related

Kortom: zeker de moeite om je CKV-bonnen aan te besteden! Check hier snel waar ze bij jou in de buurt optreden!

Gepubliceerd op 4 mei 2008