Interview Stacey Rookhuizen: Jong, blond & platenbaas

Stacey Rookhuizen is de naam, en ze heeft al sinds haar 16e haar eigen platenlabel ‘Stacey Records’. Hoe? Waarom? Wat? Tijd voor een interview.

[Hoe gaat het met het label?]
Prima! Ik doe nog steeds het management van bands. Ik hou me bijvoorbeeld bezig met de boekingen. Cd’s uitgeven doe ik niet meer, het levert niet genoeg op. Ik zorg dat de aandacht naar de nieuwe bands wordt getrokken. Zo is er een vast programma op Kink FM waarin steeds een band wordt gepresenteerd. Ik zorg er ook voor dat de songs op de radio komen. Mijn label is erop gericht ook onbekende bands een kans te geven. >>> Lees verder

Waarom komen die er zo niet?
Er zijn veel bands in Nederland. Grote platenlabels wijzen vaak ten onrechte goede bands af, ze hebben er geen tijd voor. Deze bands geef ik een kans. Zo hebben een aantal bands op Lowlands opgetreden, dat is een geweldige uitdaging.

Wat voor muziek houd je zelf van?
Vooral pop en rock. De meeste bands die ik begeleid zijn ook van dat genre. Ik hou veel van korte liedjes. Moke en C-mon & Kypski zijn favorieten van me. Zij zijn er ook gekomen door hard werken en geluk hebben.

Wil je niet zelf muziek maken?
Ik heb gitaar en contrabas gespeeld, maar dat was niets. Ik vind de scene waar ik inzit heel leuk, maar dan de managerskant ervan. Kriebels om zelf te spelen heb ik niet.

Vorige week werd de nieuwe Unsigned Cd, The Young Ones gepresenteerd in Paradiso. De cd bevat 12 tracks van 6 enthousiaste pop/rock bands tot 21 jaar. Unsigned geeft talentvolle artiesten de gelegenheid om zich te presenteren, in de hoop er een platencontract uit te kunnen slepen.

Gepubliceerd op 20 februari 2008