CD-recensie Asobi Seksu - Asobi Seksu

CD-recensie Asobi Seksu - Asobi Seksu

Door
New York Noise
De muziekscene in New York bestaat uit kleine indie-bandjes die webloggen, gevoelige punkliedjes schrijven en het typische Velvet Underground-gevoel proberen te vangen. Temidden van alle onzin verschijnt er ook nog wel eens iets leuks, en Scholieren.com zit er dan bovenop.

Seks
Asobi Seksu is een New Yorks rockbandje met als misschien wel opvallendste troef het Japanse zangeresje Yuki. Met zorgvuldig geplande nonchalance (à la Lou Reed) zingt ze half Japans, half Engels. Een beetje onzeker, want de rest van de band bestaat uit jongens die van wanten weten. New Yorkse rockers, die goed met gitaren en synthesizers overweg kunnen en knallende shoegazing muziek neerzetten.
Gimmick of niet, het Japanse tintje aan Asobi Seksu ("speelseks") weet een heel album lang te boeien. De langzamere liedjes zijn soms op het randje van langdradig, maar worden snel afgewisseld met upbeat popliedjes als I'm Happy But You Do'nt Like Me en Umi De No Jisatsu.

Conclusie
Leukste nummer is zonder twijfel Asobi Masho, arty experiment met een- eh, hele opgewonden Yuki. Krent in de strakke, toegankelijke muziekpap van de overige tien nummers. Hopelijk heeft de band grote ambities, en is het volgende album meer rock, meer noise en meer durf. Maar op het moment vinden we Asobi Seksu ook best te pruimen. Jawel. Gepubliceerd op 15 juli 2004