CD-recensie Arid - Live

CD-recensie Arid - Live

Door
Live
Arid komt uit België.

Misschien is dit wel een mooi punt om deze review te beëindigen, want aan Arid moet je niet veel woorden vuil maken. Dat doen ze zelf ook niet. Neem nou hun live-cd met de meesterlijke titel Live. Nergens overtollig geleutel met 't publiek of extra bonus-racks of dergelijke onzin. Nee, gewoon een hele goede cd van een hele goeie band. De band won in 1996 de HUMO Roc Rally en deed 't vanaf toen een tijdje rustig aan. In 2000 kwam Little Things Of Venom uit. Een pracht-cd die in 2002 een vervolg kreeg met het nog prachtigerige (het is geen goed Nederlands, maar dekt de lading wel) All Is Quiet Now.

Meer
Met deze twee cd's veroverde Arid het Belgische en, voor een groot deel ook het Nederlandse volk. Live-concerten van Arid zijn (zolang de speakers niet op eens-kijken-hoeveel-gehoor-beschadegingen-we-aan-kunnen-brengen-in-Tivoli staan)gewoon ontzettend goed.
Het succes kreeg in de vorm van een Get Close To You-tour een nieuwe dimensie. In oktober 2003 stond Arid een maand lang in heel veel theaters in België wat resulteerde in deze plaat Live die een pefect beeld geeft van de intimiteit van de band.

Late
Vergelijk de band maar met Counting Crows dat liedjes van Coldplay zingt met Freddie Mercury als zanger. Zoiets.
Over Counting Crows gesproken, in Too Late Tonight zingt zanger Jasper even een stukje van CC-klassieker Round Here. You Are klinkt op een geheel eigen wijze intiem met die piano. De opbouw in Little Things Of Venom is magisch mooi. De drie afsluiters At The Close Of Everyday, Everlasting Change en Elegy zij zo supermooi dat je er kippenvel van krijgt.

Conclusie
Voor een live-cd is dit een geweldige cd. Zoals gezegd niet teveel poespas, maar absoluut waar voor je geld, want deze band is, met recht, de nationale trots van het Vlaamse land. En het Waalse land. en het Hollandse land. En en en.. Gepubliceerd op 21 januari 2004