Kamelenmelk is goed voor elk

Dat melk gezond is, weet ik al van kinds af aan. Ik vind het een verfrissend drankje. Dat koemelk minder gezonde kanten heeft, moest ik dan maar accepteren. Kamelen geven ook melk, het zijn immers zoogdieren. Maar dat ik bij de Marokkaanse groentenboer in de straat ingevroren kamelenmelk kon kopen, dát was nieuw.

Het schijnt dat kamelen, die nauwelijks uiers hebben, melk geven die veel meer lijkt op mensenmelk. Daarom is het gezonder dan koeienmelk, die veel vetter is. Zelfs mensen met melkallergie kunnen kamelenmelk drinken, omdat de allergenen in koemelk niet in de kamelenmelk zitten. En hoewel het dus veel beter en gezonder is, kan ik eigenlijk niet zeggen dat het anders smaakt dan gewone Campina.

Kamelenmelk wordt nu bijna door het hele land verkocht. Dat je het nog niet bij de supermarkt kan kopen, komt omdat er in Nederland slechts één boerderij is waar ze kamelen melken.

Ik begin in ieder geval voortaan mijn dag met een klein glas kamelenmelk. Een klein glaasje ja, want goedkoop is het niet: €3,50 voor een halve liter!

Gepubliceerd op 25 november 2008
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!